Süper Lig'de de oynamıştı! Efsane futbolcu kaza geçirdi

Gençlerbirliği ve Ajax formaları giyen Nijeryalı futbol efsanesi Tijani Babangida, trafik kazası geçirdi. Tijani'nin hayati tehlikesi devam ederken, kendisi gibi futbolcu olan kardeşi Ibrahim Babangida, kazada hayatını kaybetti.

GİRİŞ 10.05.2024 17:23 GÜNCELLEME 10.05.2024 17:36
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

2000-2001 sezonunda ülkemizde kiralık olarak Gençlerbirliği forması giyen Nijeryalı futbol efsanesi ve Federasyon Başkanı Tijani Babangida, trafik kazası geçirdi.

Hollanda devi Ajax'ta oynadığı 5 sezonda adını tüm dünyaya duyuran ve 1998 Dünya Kupası performansıyla da takdir toplayan Tijani Babangida, kendisi gibi futbolcu olan kardeşi Ibrahim Babangida ile birlikte Nijerya'da çok ağır bir kaza yaptı.

Tijani Babangida'nın kardeşi Ibrahim Babangida, kazada hayatını kaybederken Tijani'nin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

Konuyla ilgili Nijerya Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Emmanuel Babayaro, "Federasyon Başkanımız Tijani Babangida'nın durumu çok ciddi, ağır bir trafik kazası geçirdi" şeklinde bir açıklama yaptı.



Tijani Babangida, merhum başkan İlhan Cavcav'la...
Tijani Babangida kimdir?

Tijani Babangida Nijeryalı eski futbolcudur. Sağ açıkta oynayan ve daha çok hızıyla tanınan oyuncu, sık sık Marc Overmars ile karşılaştırılırdı.

Kariyerinin büyük kısmını Ajax'ta geçiren Babangida, üç farklı kıtada top koşturdu. 9 yılını Hollanda'da geçiren Babangida; VVV-Venlo, Roda ve Ajax, Nijerya'da Niger Tornadoes, Türkiye'de Gençlerbirliği, Suudi Arabistan'da El-İttihad, Çin'de Changchun Yatai formalarını giydi.

Nijerya formasıyla; 4'ü 1998 FIFA Dünya Kupası olmak üzere 37 maça çıkan Babangida, toplamda 5 gol kaydetti. 1996 Yaz Olimpiyatları'nda altın madalyanın sahibi oldu. 2002'de millî takımı bırakmasının ardından, 2004 Afrika Uluslar Kupası hazırlıkları için Portekiz'e çağrılsa da forma şansı bulamadı. 2004'te futbolu bırakma kararı aldı.



İsmini Ajax'ta Dünya'ya duyurdu

Babangida, 1996 yazında, 5 milyon dolarlık bonservis bedeliyle Ajax'a transfer oldu. Ajax'taki ilk sezonunda; ligde 29 maçta forma giyip dört gol kaydetti. Takımının Avrupa kupalarındaki maçlarda da önemli rol oynayan Babangida, gruptaki rakiplerinden Auxerre ve UEFA Şampiyonlar Ligi 2. tur ikinci maçında Atlético Madrid'e birer gol toplamda ise üç gol attı.

Babangida, ligde oynadığı 26 maçta attığı 13 golle, Ajax'ın, ligi, PSV'nin 39 puan önünde şampiyon olarak tamamlamasında pay sahibi oldu. Babagida, sezon sonunda gol krallığı yarışında Şota Arveladze ve Jari Litmanen'in ardından üçüncü oldu. 

1999-2000 sezonunda 8 maçta forma şansı bulan Babangida, ertesi sezonun ilk yarısında hiçbir maçta oynayamadı. Oyuncuyu satmak istemeyen Ajax, Babangida'yı Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği'ne sezon sonuna kadar kiraladı.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • A.r..e 1 hafta önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin, kendisini tanımasamda başsağlığı dilerim babangida ailesine.
    Cevapla
  • ziyaretçi 1 hafta önce Şikayet Et
    Bu adam ne efsaneydi be ne gol krallıkları vardı golden bot falan ne varsa toplamıştı, hey gidi günler hey.
    Cevapla