O soru çileden çıkarmaya yetti! Mehmet Büyükekşi, kritik toplantıyı terk etti

Kulüpler Birliği heyetinin, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile dün yaptığı toplantı gergin bir havada geçti. Mehmet Büyükekşi'nin bir anda toplantıyı terk ettiği iddia edildi.

GİRİŞ 23.04.2024 12:08 GÜNCELLEME 23.04.2024 13:18
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Kulüpler Birliği'nin aldığı karar neticesinde oluşturulan diyalog heyeti, dün TFF'nin Riva'da bulunan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi ile görüştü.

Toplantıda heyete başkanlık eden Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in yanında Kasımpaşa Başkanı Fatih Saraç ve Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım da yer aldı.

GÖRÜŞME BEKLENENDEN KISA SÜRDÜ

Habertürk'ten Oğuzhan Genç'in haberine göre; gergin bir ortamda geçen toplantı, beklenenden çok kısa sürdü. 20 dakikalık görüşmede Dursun Özbek başkanlığındaki Kulüpler Birliği heyeti, haziran ayının ilk haftası için erken seçim talebini tüm gerekçeleriyle bir kez daha yineledi.

Heyet, 18 Temmuz tarihini kulüplerin kabul etmediğini ve müzakere yoluyla bu konunun çözülmesini talep etti. Heyet ayrıca, Kulüpler Birliği'nin duyurduğu bildirinin de tüm başkanların onayından geçtiğini de belirtti.



BİLDİRİYİ BAHANE ETTİ

Bu açıklamalar sonrası söz alan başkan Mehmet Büyükekşi, kısa sürede yayın ihalesi, yabancı kontenjanı ve harcama limitleri konusunda çözümler ürettiklerini belirtip yönetimini savundu.

18 Temmuz'u Avrupa Şampiyonası'nın ardından en yakın tarih olduğu için tercih ettiklerini ifade eden Büyükekşi, Kulüpler Birliği'nin duyurduğu bildirinin ardından yönetim kurulu olarak toplandıklarını ve 18 Temmuz tarihini müzakereye kapattıklarını söyledi.

Büyükekşi'nin müzakere yolunu bildiriyi öne sürerek kapatması, Avrupa Şampiyonası'nda da federasyonun başında olmak için bir bahane olarak yorumlandı.

Kulüpler Birliği heyetinin toplantıda müzakere yoluna gidilmesini yinelemesinin ardından gergin tavırları dikkat çeken Büyükekşi, bir kez daha "Her türlü müzakereye kapalıyız" dedi. Büyükekşi ayrıca kulüplerde yetkili olmayan kişilerin imza topladığını savundu.

TOPLANTIYI TERK ETTİ

Kulüpler Birliği heyetinden son olarak gelen "Aday olacak mısınız?" sorusunu "Bugünün konusu değil" diyerek geçiştiren Büyükekşi, sonrasında ise yönetim kurulu üyeleriyle birlikte ayağa kalkarak toplantıyı birden bire bitirdi ve salonu terk etti.

Büyükekşi'nin tavırları Kulüpler Birliği heyeti tarafından şaşkınlık ile karşılandı. Bu toplantının ardından Kulüpler Birliği'nin nasıl bir yol izleyeceği merakla beklenmeye başladı.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 63
  • Son Fatih 1 hafta önce Şikayet Et
    Perde arkasında blöf var tiyatro çok profesyonelce oynanıyor büyükekşi GS şampiyon yapmak için gelen bir memurdur ve başarmıştır.
    Cevapla
  • fb07 1 hafta önce Şikayet Et
    Dilerim Allah’tan FIFA müdahale eder ve lig tescil edilmez. Defolup git artık malum şahsa benzeyen rezil adam. Kulüpler TFF yönetimini kendileri seçsin kardeşim. Ne o öyle tepeden birileri atıyor ? 2-3 bilemedin 3-4 tane yönetim aday olur ve kulüpler seçer. Siyaset elini futboldan çeksin artık.
    Cevapla
  • O-Bir Adanalı 1 hafta önce Şikayet Et
    bizde herşeyi kulüp yöneticileri kaosa çeviriyorlar kendileri ve hocalarının ve futbolcularının becerisizliklerini ülke futbolundan ve federasyondan çıkarıyorlar büyük takım taraftarlarına buna çanak tutuyorlar biz ne zaman bu yabancı hayranlığından vaz geçersek o zaman kendi özümüze dönersek başarısız olanları eleştireceğimiz yerde kişileri eleştiriyoruz yıllardır
    Cevapla
  • Gs76 1 hafta önce Şikayet Et
    Fener lider olsa böyle yazarmıydın acaba
    Cevapla
  • Hani 1 hafta önce Şikayet Et
    Acı ama gerçek ; Futbol artık ülkemizde kaos malzemesi olmuştur kim gelirse gelsin bu dert bitmez....
    Cevapla
  • Akn 1 hafta önce Şikayet Et
    Arkadaş git bi an once
    Cevapla
  • Baykan 56 1 hafta önce Şikayet Et
    Bı adamdan Türk Futboluna Fayda vermez Hep kaos Bi gitsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle