Filistin'den çağrı! "İsrail'in üyeliğini sonlandırın"

Filistin Futbol Federasyonu (PFA), Uluslararası Futbol Federasyonları Birliğine (FIFA), İsrail'in Gazze Şeridi'nde yaptığı insan hakları ihlalleri nedeniyle İsrail Futbol Federasyonunun, Zürih merkezli kuruluştan atılması için çağrı yaptı.

GİRİŞ 18.04.2024 16:47 GÜNCELLEME 18.04.2024 17:17
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

PFA, FIFA'ya ilettiği yazılı başvuruda, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in düzenlediği saldırıların yol açtığı insan hakları ihlalleri ile İsrail liginde yaşanan ayrımcılık ve ırkçılığa karşı gerekli adımları atmadığı gerekçesiyle İsrail Futbol Federasyonunun FIFA üyeliğinin sona erdirilmesini talep etti.

"İsrail işgal güçleri tarafından toplama kampına dönüştürülen tarihi El-Yermuk Stadyumu da dahil olmak üzere Gazze'deki tüm futbol altyapısı ya tahrip edildi ya da ciddi şekilde hasar gördü" ifadesini kullanan PFA, söz konusu tahribatın birden fazla uluslararası kuruluş tarafından da belgelendiğinin altını çizdi.

İsrail Futbol Federasyonunun kendi liginde ayrımcılık ve ırkçılığa karşı gerekli adımları atmadığı belirtilen başvuruda, söz konusu durumun "FIFA tüzüğünün 3. maddesinin doğrudan ihlali anlamına geldiği" kaydedildi.

PFA, İsrail Futbol Federasyonu yetkililerinin "Gazze'deki soykırıma güçlü destek olduğunu gösteren" sosyal medya paylaşımlarının yanı sıra, Maccabi Netanya kulübünün bir Facebook gönderisi de dahil, İsrailli bazı futbol yöneticileri ve kulüplerinin sosyal medya paylaşımlarını da örnek olarak gösterdi.

Ayrıca, PFA, İsrail ligindeki Beitar Jerusalem kulübünün taraftarlarının, İsrail'in "en ırkçı takımı" olduklarını "gururla" dile getirdiğini ve ligdeki diğer Arap futbolculara yönelik "terörist" gibi hakaretlerde bulunduklarını ifade etti.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 8
  • R.ATA 1 hafta önce Şikayet Et
    İtrail'e ticaret özgür Filistine ihanettir ‼️
    Cevapla
  • Ayyıldız66 1 hafta önce Şikayet Et
    Cevapla
  • Protesto 1 hafta önce Şikayet Et
    İsrail tüm sporlardan men edilmeli FIFA uefa ne varsa atilmali en az 2 yıl ceza almalı olimpiyat Avrupa Dünya kupaları vs hepsinden atılmalı
    Cevapla
  • Osman 1 hafta önce Şikayet Et
    Boykot daha etkili en azından bireyden toplumlara kadar herkes tarafını belli ediyor. Karınca misali. Boş şeyler üzerinde kendine reklam yapan var. Dram komedi
    Cevapla
  • Artvinli hikmet 1 hafta önce Şikayet Et
    Rusya'yı attılar itrail neden olmasin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle