Suçunu kabul etti! Arda Turan'a 1 yıl hapis ve para cezası verildi

Arda Turan, İspanya'da futbol oynadığı dönemde 2015 ve 2016 yılları arasındaki gelirinden vergi kaçırdığı gerekçesiyle suçlu bulundu. Suçunu kabul eden Arda Turan, 2 yılın altında hapis cezası aldığı için para cezası ödeyecek.

GİRİŞ 19.03.2024 19:55 GÜNCELLEME 19.03.2024 20:32
Bu Habere 131 Yorum Yapılmış

İspanya'da Barcelona forması giydiği dönemde Arda Turan'ın 2015 ve 2016 yıllarında vergi kaçırdığına dair davası görülüyordu. Söz konusu davada suçunu kabul eden Arda Turan'ın cezası açıklandı. 

Kişisel gelir vergisi ödemediğini itiraf eden Arda Turan'a 1 yıl hapis ve 633 Bin Euro para cezası verildi. Arda Turan'ın cezasının 2 yıldan az olması nedeniyle hapis cezası çekmesi gerekmeyecek. Eyüpspor teknik direktörü sadece 633 Bin Euro para cezası ödeyecek.

Ertelenen hapis cezasının geçerli olması için Arda Turan'ın başka bir suçtan daha hüküm giymesi gerekiyor. 

Daha önce pek çok futbolcu ve teknik direktör İspanya'da vergi kaçırmadan suçlu bulundu. Cristiano Ronaldo, Lionel Messi ve Jose Mourinho gibi isimler suçlu bulunduktan sonra yüklü para cezaları karşılığında şartlı serbest bırakıldı. 

KAYNAK: NTV SPOR
SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 131
  • Orhan 1 ay önce Şikayet Et
    vergi kaçakçısı bundan bi cacık olmaz
    Cevapla
  • Şerif Rıza 1 ay önce Şikayet Et
    Bu durum da Türkiye de olsa kesinlikle ceza almazdı. Aynısını Arda Turan inanıyorum ki mutlaka Türkiye de de yapmıştır. Büyük takım oyuncularının çoğu da halen yapıyordur. Ne var ki batıdaki Vergi kaçırma suçu, büyük suçlardan sayılmıyor.
    Cevapla
  • Tacettin Tunç 1 ay önce Şikayet Et
    Arda'nın cezası nı seçil erzan kesti
    Cevapla
  • Sezai Zabun 1 ay önce Şikayet Et
    Nereden buldun yasası meclisten geçmek üzereyken Ecevit Maliye bakanı Zekeriya Temizel'i İstanbul büyük şehir belediye başkan adayı yaptı. Tasa meclisten kademeli geçti. (Tam hatırlamıyorum ama bir geçiş süresi vardı) İstanbul'u ve erken seçimi Ecevit kaybetti. Nereden buldun yasası önce tavsatıldı sonra Çöp oldu. Vergi vermemek, allem- kallem işler kara para, haksız kazanç cenneti.
    Cevapla
  • BoranBey 1 ay önce Şikayet Et
    Fatura almazsam kaça olur diyen zihniyet değişmediği sürece bu böyle devam eder. Potansiyel vergi kaçakcılığı çoğu insanın ruhuna işlemiş maalesef. Yorum yaparken kişi kendinide sorgulamalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle