Adalet Bakanı Yılmaz Tunç açıkladı! Futbolculara soruşturma açılacak mı?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Trabzonspor - Fenerbahçe maçı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tunç, futbolculara soruşturma açılmayacağını söyledi.

GİRİŞ 19.03.2024 16:55 GÜNCELLEME 19.03.2024 17:40
Bu Habere 298 Yorum Yapılmış

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrasında çıkan olaylara ilişkin gazetecilere yeni bir açıklama yaptı.

Tunç, bir gazetecinin Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrasındaki olaylara ilişkin sorusu üzerine, "Spor sahalarımızda bu tür görüntüleri kabul etmek mümkün değil. Hiç hoş değil. Spor kardeşliktir, barıştır, dostluktur. Dostluğa ve kardeşliğe vesile olması gerekirken düşmanlığa vesile olması kabul edebileceğimiz bir durum değil. O nedenle dünkü Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra çıkan olayları da kabul etmek mümkün değil." diye konuştu.

Adli sürece ilişkin Bakan Tunç, şu değerlendirmede bulundu:

"Müsabakadan sonra gözaltılar gerçekleştirildi. Sahaya inen taraftarların, futbolculara yönelik saldırıları sonrasında adli soruşturma hemen başlatıldı. Şu ana kadar 38 kişinin kimlikleri tespit edildi, 12 kişi gözaltına alınmıştı. Kimlikleri tespit edilen kişilerle ilgili de gözaltı süreçleri devam ediyor. O kamera görüntüleri de izlenerek burada kimler bu konuda kusurluysa gerekli adli soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığımızın yapacağı soruşturma neticesinde ortaya çıkacaktır. Temennimiz, bu tür görüntülerin bir daha olmaması."

"FUTBOLCULARLA İLGİLİ HERHANGİ BİR SORUŞTURMA SÖZ KONUSU DEĞİL"

Yılmaz Tunç, futbolcularla ilgili soruşturmanın olup olmadığı yönündeki soruyu, "Şu anda futbolcularla ilgili herhangi bir soruşturma söz konusu değil. Burada sahaya giren taraftarların, futbolculara saldıran 38 kişinin ismi tespit edildi. Bunlarla ilgili adli süreç devam ediyor. Futbolcularla alakalı herhangi bir soruşturma söz konusu değil. Bazı sosyal medya hesaplarında futbolculara yönelik de soruşturma yapılacakmış gibi bir algı oluşturulmaya çalışılmış. Kesinlikle böyle bir durum söz konusu değil." şeklinde yanıtladı.

FENERBAHÇE'NİN AÇIKLAMASINA CEVAP VERDİ

Fenerbahçe'nin resmi sayfasında sosyal medyada yer alan paylaşımlarla ilgili bir açıklama olduğunun hatırlatılması üzerine ise Tunç, "Orada bir yanlış anlama söz konusu, Fenerbahçe Kulübümüzün böyle bir açıklaması söz konusu olmuş. Bizim futbolculara yönelik soruşturma açıldığına ilişkin bir beyanımız söz konusu değil. Sosyal medyadaki birtakım yanlış paylaşımlar sonrası oluşan bir yanlış anlamadan kaynaklandığını düşünüyoruz." dedi.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 298
  • Kaçkarin delisi 1 ay önce Şikayet Et
    Bu işin altında koç çikabilir Suud kirizi gibi yapay gündem
    Cevapla
  • Radres 1 ay önce Şikayet Et
    Ne yapacaklardı futbolcular gel bana vurmu diyecekti boş boş konuşmayın yok o yok bu iyi yapmışlar o sahaya girenler kim yakında çıkacak ortaya
    Cevapla
  • BEYTULLAH 1 ay önce Şikayet Et
    bende futbolcu olacam saha gireni indirecem geçeni indirecem nasıl olsa ceza yok bahanesiyle adam döverim sitresimi atarım
    Cevapla
  • 46&61 TS 1 ay önce Şikayet Et
    Dilerim 2011'de Fenerin ligden düşürülmemesi gibi oy uğruna Fener'e bir kıyak yapılmaz.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Dilerim 2011'de olduğu gibi ts'nin FETÖ ile olan bağlantısının sümen altı edildiği ve ts'nin maçlarında ki şikelerin ört bas edildiği gibi olmaz. ts ve bir takım cahil taraftarı futboldan men edilir.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Peki nerede senin adaletin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle