TFF dev derbinin VAR kayıtlarını açıkladı

Türkiye Futbol Federasyonu, Trendyol Süper Lig'de sezonun 28. haftasına ait VAR kayıtlarını paylaştı.

TFF dev derbinin VAR kayıtlarını açıkladı
TFF dev derbinin VAR kayıtlarını açıkladı
GİRİŞ 05.03.2024 20:05 GÜNCELLEME 06.03.2024 00:50
Bu Habere 94 Yorum Yapılmış

Süper Lig'de sezonun 28. haftasına ilişkin VAR kayıtları federasyonun YouTube hesabı üzerinden yayınlandı. Beşiktaş-Galatasaray arasındaki derbi maçın VAR kayıtları da videoda paylaşıldı. 

Haftanın açıklanan VAR kayıtlarında Beşiktaşlı Omar Colley'nin kırmızı kart gördüğü pozisyonun izlenmesi sırasındaki konuşmalar yer aldı. 

TFF, daha önce maçlarda sadece hakemlerin VAR izlemesine çağrıldığı anların konuşmasının paylaşılacağını açıklamıştı. 

Beşiktaş'ın itiraz ettiği Cenk Tosun - Derrick Köhn arasında geçen siyah-beyazlıların penaltı beklediği pozisyonun kayıtları ise bu nedenle yayınlanmadı. 

Videoda yer alan maçlar ve alınan kararlar şöyle:

RAMS Başakşehir - Samsunspor mücadelesinin 31. dakikasında Mouandilmadji'nin, Kemen'e yaptığı müdahalenin ardından avantajı oynatan maçın hakemi Abdullah Buğra Taşkınsoy'a pozisyonu inceleme önerisi verildi. Pozisyonu tekrar inceleyen hakem Abdullah Buğra Taşkınsoy, Mouandilmadji'ye doğrudan kırmızı kart gösterdi.

RAMS Başakşehir - Samsunspor maçının 47. dakikasında ev sahibi ekibin Aleksic'le bulduğu gol, pozisyonun öncesinde faul olduğu gerekçesiyle iptal edildi. VAR'dan gelen uyarıyla pozisyonu yeniden izleyen hakem Abdullah Buğra Taşkınsoy, golü verdi.

Beşiktaş - Galatasaray derbisinin 88. dakikadasında Omar Colley'in, Barış Alper Yılmaz'a yaptığı müdahaleyi sarı kartla cezalandıran hakem Halil Umut Meler, pozisyonu izledikten sonra sarı kartı iptal ederek oyuncuya kırmızı kart gösterdi.

Adana Demirspor - Fatih Karagümrük müsabakasının 90+6. dakikasında hakem Murat Erdoğan'a inceleme önerildi. VAR monitörüne giden hakem Erdoğan, Karagümrük savunmasında Ceccherini'nin, Muanza'ya yaptığı faulü tekrar izledikten sonra sarı kartı iptal ederek Ceccherini'ye kırmızı kart çıkardı.

Antalyaspor - Gaziantep FK karşılaşmasının 52. dakikasında hakem Direnç Tonusluoğlu, VAR'dan uyarıldı. Gaziantep FK lehine potansiyel bir penaltı incelemesi yapan hakem Tonusluoğlu, incelemenin ardından bir önceki pozisyonda Antalyasporlu oyuncuya faul yapıldığına karar verdi.

İşte Trendyol Süper Lig'de 28. haftanın VAR kayıtları:

 

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 94
  • Güven 1 ay önce Şikayet Et
    Beşiktaş ın cenkle olan pozisyonunu neden açıklama gereği duymuyosunuz satılmışlar
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    TFF acilen istifa tüm kurullarıyla hemen
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Tff milletinen dalga geçme, adam gibi görevini yapıyorsan yap, yapamıyorsan defol git. Kayıtları açıklayacağım diyorsun işine geleni açıklıyorsun işine gelmeyeni aciklamiyorsun.
    Cevapla
  • Dadaloğlu 1 ay önce Şikayet Et
    TFF başkanı görevden alınması gerekiyor bunlara sebebiyet veriyor
    Cevapla
  • ‏KAHRAMAN 1 ay önce Şikayet Et
    Cenkin penaltisi kartal olup uctu mu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle