İddialar ülke gündemine oturmuştu! MHK'den açıklama geldi

Merkez Hakem Kurulu, hakemler hakkında yapılan iddialara yanıt verdi.

İddialar ülke gündemine oturmuştu! MHK'den açıklama geldi
İddialar ülke gündemine oturmuştu! MHK'den açıklama geldi
GİRİŞ 05.03.2024 18:02 GÜNCELLEME 05.03.2024 18:02
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Merkez Hakem Kurulu, Şansal Büyüka'nın "kulüplerden ambargolu hakemler varmış, disiplin soruşturması açılan hakemler varmış, TFF'nin güçlü üyeleri hakem yönetimleri ile ilgili kulüpçülük yapıyormuş" açıklamalarına cevap verdi.

İşte MHK'nin açıklaması; 

"Bir YouTube kanalında yer verilen "kulüplerden ambargolu hakemler varmış, disiplin soruşturması açılan hakemler varmış, TFF'nin güçlü üyeleri hakem yönetimleri ile ilgili kulüpçülük yapıyormuş" gibi ifadelerin gerçekle ilgisi yoktur.

Disiplin sevkleri, disiplin talimatlarına aykırı olan durumlarla ilgili yapılır. Hakem ve VAR hakemi performansları ile ilgili iyileştirme, geliştirme, eğitim ve gerekirse yaptırım (örneğin belirli bir süre maç verilmemesi) uygulamaları yapılır.

Bu bağlamda kamuoyunu yanıltmaya yönelik dedikodulara itibar edilmemesini rica eder, kişi haklarına yönelik iftira içeren söylemlere yönelik hukuki haklarımızı saklı tuttuğumuzu kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız."

Açıklamalara neden olan olay

343 Digital isimli YouTube kanalında açıklamalarda bulunan Şansal Büyüka şu ifadeleri kullanmıştı;

"2 VAR hakeminin, 6'sı bir kulüp tarafından ambargolu diye duydum. İkincisi; F.Bahçe-Kasımpaşa maçından sonra verilen penaltıdan sonra TFF'nin önde gelenlerinden biri "Hakem için disiplin soruşturması açalım" demiş."

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 16
  • Mardinli 1 ay önce Şikayet Et
    Artık mide bulandırıyorsunuz, hangi taraftan olduğunuz önemli değil pis kokular size bulaşmış demeyeceğim pis kokuların kaynağı olmuşsunuz ve her geçen gün midemiz kaldırmıyor. Gidişat iyi değil milleti kutuplaştırdınız. Defolup gidin şaibesi olmayan insanlar gelsin. Tff, Mhk, disiplin kurulu hepiniz bıktırdınız
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Bal gibide oyunlar donuyor kimi kandiriyorsunuz hepiniz GS'in kopegi olmussunuz
    Cevapla
  • Habil 1 ay önce Şikayet Et
    Galatasaray Futbol Federasyonu
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Seksen beş milyon vatandatan: federasyn yönetim kurulu,Merkez hakem kurulu, dogal olarak kendilerine güveniyor. Kurucu dedeleri FRANSIZ olanların Türk üvey torunları; eger takımları galip gelirse güveniyor. Bunun bir tek vatandaş ne hakemlere nede diger yönetici müsvettelerine güvenmiyor. Hatta her türlü nnaneyi yiyecek kalitede görüyor. NOKTA
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Kimse size güvenmiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle