TFF anlaşmayı duyurdu! Süper Lig'in yeni yayıncısı belli oldu

Türkiye Futbol Federasyonu gelecek 3 sezonu kapsayan Süper Lig ve 1. Lig yayın haklarını, sezonluk 182 milyon dolar+KDV karşılığında beIN MEDIA GROUP'un kazandığını duyurdu.

GİRİŞ 02.03.2024 20:56 GÜNCELLEME 02.03.2024 22:09
Bu Habere 160 Yorum Yapılmış

Süper Lig ve 1. Lig'in gelecek 3 sezonu kapsayan yayın haklarını, mevcut yayıncı beIN Media Group aldı.

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) internet sitesinde yer alan açıklamada, beIN Media Group'un, anlaşma uyarınca tüm yayın hakları için sezonluk 182 milyon dolar artı KDV (KDV dahil 218 milyon 400 bin dolar) ödeyeceği bildirildi.

Yayın İhale Komisyonu tarafından beIN Media Group'un teklifinin kabul edildiği ve ön sözleşmenin imzalandığı belirtilerek, "11 Mart Pazartesi gününe kadar TFF Süper Lig ve TFF 1. Lig yayın haklarının devrine ilişkin tüm hukuki sürecin tamamlanması kararlaştırılmıştır." denildi.

beIN Media Group'tan ilk açıklama

Süper Lig ve TFF 1. Lig'in 3 yıl daha yayın haklarını alan beIN Media Group, anlaşma dolayısıyla açıklama yaptı.

Gruptan yapılan açıklamada, Süper Lig'in 23 sezondur yayıncısı olan Digiturk'ün maçları 2026-2027 sezonunun sonuna kadar yayınlamaya devam edeceği bildirildi.

beIN Media Group ile Digiturk Üst Yöneticisi (CEO) Yousef Al-Obaidly, Süper Lig'in yayıncısı olmaya devam edecekleri için memnun olduklarını söyledi.

Grup olarak küresel deneyim ve uzmanlıklarıyla kaliteli yayıncılık anlayışını futbolseverlerle buluşturmaya devam edeceklerini dile getiren Yousef Al-Obaidly, şunları kaydetti:

"Trendyol Süper Ligi'nin tek resmi yayıncısı olmaktan gurur duyuyoruz. Trendyol Süper Lig ve Trendyol 1. Lig'in tüm yerel ve uluslararası yayın haklarını en yüksek teklifi vererek kazanmış olmanın büyük mutluluğu içerisindeyiz. Küresel gücümüzü Türkiye'de son 23 yılda edindiğimiz engin deneyimle birleştirerek, sporseverlere en kaliteli içeriği sunmaya devam edecek ve Türk futbolunun küresel pazardaki konumunu güçlendirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu hedef doğrultusunda başta teknolojiye yaptığımız yatırımlar olmak üzere son 7 yılda 20 milyar lira yatırım yaparak, sektörde standartları belirledik ve belirlemeyi sürdüreceğiz. Türk futboluna inanıyoruz. Onun en büyük yatırımcısı olarak elde edeceği başarılara eşlik edecek olmanın heyecanını yaşıyoruz. İlerleyen süreçte Türk futbolunun yükselen bir değer olarak futbol ekosisteminde hak ettiği yeri alacağına inancımız tam. Bu anlaşma, beIN Media Group'un Türkiye'nin önde gelen spor, eğlence ve medya grubu olarak uzun vadeli başarısının ve devam eden hedeflerinin bir başka kanıtıdır."

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 160
  • Kemalettin tugcu 1 ay önce Şikayet Et
    Kendi ellerinle federasyon baskanligini verdin bagiriyosun..kendi ellerinle yayın haklarını veriyor yine bağırıyorsun..sen Fenerbahçe'nin başkanı olamazsin Ali..ya vermeyeceksin ya bağırmaya aksın..fenerbahceliler bein medya gruptan memnun olmadığına göre yine decoder almayacagiz yine almayacagiz..sende bu GS li federasyonlarda beinsport da defolana kadar anlaşılan Fb ye sampiyonluk yok.
    Cevapla
  • Zaza Korkmaz 1 ay önce Şikayet Et
    Türkiye'de futbol yasaklanmalı basketbol desteklenmeli futbol kültür seviyesi düşük insanlara hitap eden spor oldu
    Cevapla
  • amca 1 ay önce Şikayet Et
    ukala
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    zavallılar top peşinde insanlar uyuyor
    Cevapla
  • Vah tff vah 1 ay önce Şikayet Et
    Esas yolsuzluğu ve şikeyi tff yapıyor ve bunada hiç kimse el atmıyor madem öyle diğer gruplardan neden teklif almıyor büyükekşi ne çeviriyorsun yine
    Cevapla
  • Only 1 ay önce Şikayet Et
    Futbol sporunda biraz Amerikalı olun. Bakın Amerika da futbol tutuluyor mu. Haber bile yapılmıyor. Zaten Türk takımları vasat. Bir işe yaramıyor. Diğer spor dallarına ilgi gösterilsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle