Süper Lig hakemine ağır ifadeler kullanmıştı! RTÜK harekete geçti

RTÜK, spor yorumcusu Serdar Ali Çelikler'in bir Youtube kanalında Galatasaray-Antalyaspor maçının hakemleri ile ilgili kullandığı ağır ifadeler ile ilgili harekete geçti.

GİRİŞ 27.02.2024 16:38 GÜNCELLEME 27.02.2024 17:03
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), mobil uygulama üzerinden yayın yapan kuruluşların RTÜK’ten lisans almaları gerektiğini vurgulayarak, sosyal medya platformlarından yayın yapan VOLE’nin izinsiz yayın yaptığını belirterek 72 saat süre verildiğini açıkladı.

RTÜK tarafından yapılan yazılı açıklamada, Galatasaray-Antalyaspor maçı sonrası spor yayını yapan bazı mecralarda gerek kulüpleri gerekse hakem Abdülkadir Bitigen'i hedef alan açıklamalar ve hakaretler üzerine gerekli ön incelemelerin yapıldığı kaydedilerek, bu tür yayınların denetimi hususunda Youtube ile görüşmelerin devam ettiği belirtildi.

RTÜK yönetiminin ilgili yayından dolayı Türkiye Futbol Federasyonu yönetimi ile görüştüğünü bildirilen açıklamada, “TFF Başkanımız da benzer yayınlar konusunda oldukça hassas ve duyarlıdır. Gelecek dönemde olası hukuki düzenlemelerin ardından sosyal medya mecralarının RTÜK’ün denetim süreçlerimize tabi olması beklenmektedir. Öte yandan ilgili içeriğin yayınlandığı “VOLE” isimli platformun mobil cihaz uygulamasının bulunduğu, bu mecra üzerinden kataloglar halinde isteğe bağlı internet yayıncılığı yaptığı tespit edilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Mobil uygulama üzerinden yayın yapan kuruluşların RTÜK’ten lisans almalarının zorunlu olduğunun kaydedildiği açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

“RTÜK İzleme ve Değerlendirme Dairesi ile İzin ve Tahsisler Dairesinin teknik çalışmalarının ardından mobil uygulama üzerinden izinsiz yayın yapan ‘VOLE’, lisans alması yönünde uyarılacak ve kuruluşa 72 saat süre verilerek müracaat etmesi beklenecektir. Gereken süre içinde lisans başvurusu yapılmaması halinde ise, platforma erişim engeli için mahkeme süreçleri başlatılacaktır.”



Ne oldu?

Spor yorumcusu Serdar Ali Çelikler, dün akşam oynanan Galatasaray-Antalyaspor maçının ardından karşılaşmanın yan hakemi Mustafa Savranlar'a ettiği cinsiyetçi sözler nedeniyle özür diledi, bir süre ekranlara çıkmayacağını söyledi. 

Maçın ardından konuşan Çelikler, ismini anmadan hakem Savranlar'a yönelik "Senin anana avradına sövseler duymayacaksın, karına sövseler... ben getireyim' diyeceksin" demişti.

Tepkiler sonrası özür diledi 

Serdar Ali Çelikler, bu sözleri nedeniyle yayınladığı özür mesajında şu ifadeleri kullandı:

"İnsanın hayatında kötü günler oluyor. Benim için de bugün öyle bir gündü. Yayında isim vermeden de olsa yayında isim vermeden de olsa sarf ettiğim kelimeler kendime de yakıştıramadığım sözlerdi. Özür dilerim."

Daha sonra Instagram hesabından bir paylaşım daha yapan Serdar Ali Çelikler, tekrar özür dilerken bir süre yayınlara ara vereceğini duyurdu. Çelikler, "Bir süre aranızda olmayacağım" dedi.

Trendyol sponsorluğu geri çekti

Bu arada Çelikler'in sözlerinin ardından Süper Lig ve 1. Lig'in de sponsoru olan Trendyol, programın sponsorluğunu geri çekerek Vole kanalıyla işbirliğini sonlandırdığını açıkladı.

İşte Serdar Ali Çelikler'in paylaşımları:






 

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 54
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Bunun gibi gezicileri ekranlardan kovacaksin. Sen önce destekledigin takimin basinda olanlarin hangi yapiya ait olduklarini arastir
    Cevapla
  • cengiz 1 ay önce Şikayet Et
    Doğru söyleyeni kovarlarmış. Teşekkürler serdar Ali, Özür dileme Bizce. Biraz Daha Kaydırabilirsin, FETÖ Geri gelmiişş...
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Bunun gibi dinozorlar futbolu iyice kirletti
    Cevapla
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    sahada oynanan oyun temiz de saha dışı unsurlar kirletiyor değil mi? sahada kararları da yorumcular veriyor değil mi?
    Cevapla
  • Mehmet 1 ay önce Şikayet Et
    İyi yapmış küfür etmiş tff. Mhk hepsi Galatasaray olmuş
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Basarisizliginizi bu sekilde maskeleyin bakalim
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Sampiyon olamiyacaginizi anladiginizda suçlu Gs
    Cevapla
  • Vefa 1 ay önce Şikayet Et
    Zorunamı gittii
    Cevapla
  • Mücahit Karslı 1 ay önce Şikayet Et
    Fenerbahceye her hafta haklı haksız verilen penaltılardan sonra buna benzer açıklamalar yaptın mı? Yapmadın kaldiki sezonun başından beri galatasaray aleyhine olan bütün pozisyonlar da vara gidildi ;lehine olabilecek kaç pozisyonda vara gidildi 5 bilemedin 6.Feneebahce için kac kere gidildi ,onuda siz söyleyin.oturdugiun yerden küfürleri saydırıyorsun.kendi annesine ve annesine saygı .
    Cevapla
  • Selçuklu 1 ay önce Şikayet Et
    Sen önce yan hakeme defalarca küfür eden gs li oyuncuya söyle lafını.. adam zaten gs li oyuncu küfür ediyor hakem neden sesini çıkarmıyor diye kızıyor…
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle