Rapor açıklandı! Türkiye en çok zarar eden 3. ülke oldu

Futbol dünyasında 2023 yılında 9 milyar Dolar'la transfer harcama rekoru kırılırken, transferde en çok zarar eden üçüncü ülkenin ise Türkiye olduğu ifade edildi.

Rapor açıklandı! Türkiye en çok zarar eden 3. ülke oldu
Rapor açıklandı! Türkiye en çok zarar eden 3. ülke oldu
GİRİŞ 31.01.2024 14:23 GÜNCELLEME 31.01.2024 14:23
Bu Habere 114 Yorum Yapılmış

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), 2023 yılının transfer raporunu yayınladı. Raporda, futbol dünyasında 2023 yılında ilk kez 9 milyar Dolar barajının aşılarak harcama rekorunun kırıldığı belirtilirken, transferde en çok zarar eden üçüncü ülkenin de Türkiye olduğu bildirildi.



GEÇEN YIL 99 MİLYON DOLAR HARCADIK

FIFA'nın raporuna göre Türk kulüpleri geçtiğimiz yıl transfere 99 milyon Dolar harcadı. Buna göre Türkiye, bu harcamayla transfer piyasasında en çok zarar eden ülkeler arasında üçüncü sırada yer aldı. 1 milyar 915 milyon Dolar'la İngiltere ilk sırada bulunurken, Suudi Arabistan 953 milyon Dolar'la ikinci, ABD ise 64 milyon Dolar zararla dördüncü oldu.



SUUDİ ARABİSTAN İLK KEZ İLK 3'TE

Ayrıca Suudi Arabistan'ın bu harcamayla tarihinde ilk kez transfer borsasında ilk üç ülke arasına girdiği kaydedildi.

Öte yandan 2023 yılında kar eden kulüpler de açıklandı. Almanya 359 milyon Dolar ile en çok kar eden ülkeler arasında birinci sırayı aldı. İtalya 264 milyon Dolar'la ikinci, Portekiz 253 milyon Dolar'la üçüncü, İspanya 247 milyon Dolar'la dördüncü, Hollanda da 211 milyon Dolar'la beşinci sırada yer buldu.



HARCAMALAR 2022 YILINA GÖRE YÜZDE 48 ARTTI

Tüm kulüplerin geçtiğimiz yıl 9 milyar 630 milyon Dolar transfer harcamasıyla rekor kırdığı ifade edilirken, 2022 yılına göre bu harcamanın yüzde 48 arttığı vurgulandı.

Bu arada raporda, transferde en fazla tercih edilen futbolcuların Brezilyalı, Arjantinli ve Fransız oyuncuların olduğu belirtildi.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 114
  • Delinin biri 2 ay önce Şikayet Et
    Futbol yasaklansın.spor teşvik edilsin. Her mahalleye bir spor ve yüzme havuzu
    Cevapla
  • Bam 3 ay önce Şikayet Et
    En büyük Cristiano Ronaldo bide mbappé Haaland Neymar Moroco icardi
    Cevapla
  • Ben 3 ay önce Şikayet Et
    Futbolu bırakın, bu işi bilmiyorsunuz
    Cevapla
  • Ali 3 ay önce Şikayet Et
    Bizim yöneticiler ne anlar alış veristen anca hakeme yüklenirken ve borçları şişirme bilirler böyle. Yakında lig batacak görürsünüz.
    Cevapla
  • Bay Y. 3 ay önce Şikayet Et
    Yeminle boş iş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle