Mehmet Büyükekşi, TFF'nin yeni projesini açıkladı

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi'nin tanıtımının yapıldığı programda, TFF'nin yeni projesini açıkladı.

Mehmet Büyükekşi, TFF'nin yeni projesini açıkladı
Mehmet Büyükekşi, TFF'nin yeni projesini açıkladı
GİRİŞ 19.01.2024 16:44 GÜNCELLEME 19.01.2024 21:56
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Süper Lig'in ikinci yarısında uygulanmaya başlanan "Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi" hakkında açıklamalarda bulundu.

Mehmet Büyükekşi'nin açıklamaları şöyle:

"Son Dünya Kupası'nda ve Şampiyonlar Ligi'nde başarıyla uygulanan, Avrupa'da ise İtalya'dan sonra ilk kez başlattığımız Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi'ni Türkiye'ye kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ofsayt ile ilgili karar süresini dakikalardan saniyelere indiren Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi, sahadaki oyunun kalitesini artıracak ve hata payı minimuma düşürülecektir"

"YENİ PROJEMİZ DİJİTAL FUTBOLCU BİLGİ SİSTEMİ"

"Bir diğer projemiz de Türkiye'nin her yerinde mevkilerine ve futbolcu özelliklerine göre arama yapabilecek dijital futbolcu bilgi sistemini Türk futboluna kazandırmak. Gelişmiş futbol ülkelerinin altyapılarında uygulanan bu sistem üzerine çalışmalar devam ediyor."

AMATÖR FUTBOLDA DİJİTALLEŞME HAMLESİ

"TFF olarak dijitalleşmeye verdiğimiz önem ile gözlemci, temsilci raporlarının ve tüm liglerde profesyonel futbolcu lisanslarını dijitalleşmesini sağladık. Şimdi de tüm amatör futbolcuların lisanslama işlemlerinin de dijitalleşme için çalışmaya başladık. Böylece ülkemizdeki tüm futbolcuların lisans işlemlerini çağa uygun hale getirmek istiyoruz"

OYUNCU HAREKETLERİ 29 FARKLI NOKTADAN TARANACAK

Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi, ligde mücadele eden 20 takımın stadyumu ile TFF'nin Riva'daki VAR merkezine kurulan Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi'nde, oyuncu hareketleri 29 farklı noktadan taranacak.

Statta bulunan kameralar aracılığıyla futbolcuların görüntüleri eş zamanlı şekilde VAR Merkezi'ne ulaştırılacak.

Türk Telekom, 2018 yılında Video Yardımcı Hakem (VAR) sisteminin dünya ile eş zamanlı olarak Türk futbolunda kullanması adına da destek sunmuştu.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 17
  • Kutahyali 3 ay önce Şikayet Et
    Senin en iyi projen istifa etmen olur
    Cevapla
  • Murat 3 ay önce Şikayet Et
    En iyi proje senin olmaman
    Cevapla
  • misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Sen hala istifa etmegin mi !!!!!!
    Cevapla
  • Hüseyin 3 ay önce Şikayet Et
    Süper lige dünya kupası modeli. 8 grup 40 takım .gruplarını 1. Sırada bitirenlerle gruplarında 2. İle 3. Arasında puan farkı 3 ise 2.,2. İle 3. arasındaki puan farkı 3 den az ise 2. İle 3. Arasında yapılacak maçı kazanan SÜPER LİGİ oluşturacak .geriye kalan takımlarda 1. ligi oluşturacak.takımlar gruplarda aldığı puanın yarısı ile lige başlayacak
    Cevapla
  • Bora 3 ay önce Şikayet Et
    Yahu bir git ya hala proje açıklıyor...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle