Gazze'nin unutulmadığı maçta Filistin 4 golle yenildi

AFC Asya Kupası C Grubu'nda İran'ın, Filistin'i 4-1 yendiği maç öncesinde İsrail saldırıları nedeniyle Filistin topraklarında hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Gazze'nin unutulmadığı maçta Filistin 4 golle yenildi
Gazze'nin unutulmadığı maçta Filistin 4 golle yenildi
GİRİŞ 14.01.2024 23:43 GÜNCELLEME 14.01.2024 23:43
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Katar'ın ev sahipliğinde düzenlenen Asya kıtasının en prestijli futbol turnuvası AFC Asya Kupası'na 3 maçla devam edildi.

Asya Futbol Konfederasyonu (AFC) tarafından bu yıl 18'incisi gerçekleştirilen organizasyonda, D Grubu'nda Japonya, Vietnam'ı 4-2 yendi.

C Grubu'nda İran, Filistin'i 4-1 yenerken Birleşik Arap Emirlikleri ise Hong Kong'u 3-1 mağlup etti.

İran-Filistin maçından önce İsrail saldırıları nedeniyle Filistin topraklarında hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Daha önce Haziran-Temmuz 2023'te düzenlenmesi planlanan Asya Kupası, Çin'in Kovid-19 salgını nedeniyle ev sahipliğinden çekilmesi sonrası Katar'a alındı ve 2024'e ertelendi.

Turnuvada grup müsabakaları 12-25 Ocak, son 16 turu 28-31 Ocak, çeyrek finaller 2-3 Şubat, yarı finaller ise 6-7 Şubat'ta oynanacak. 2023 Asya Kupası'nın 10 Şubat'taki final maçı, Dünya Kupası finalinin de oynandığı Lusail Stadı'nda yapılacak.

Katar, Asya Kupası'ndan elde edilecek bilet gelirlerini İsrail'in saldırıları altındaki Filistinlilere destek için bağışlayacak.

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 10
  • Artık 3 ay önce Şikayet Et
    Güzel ve anlamlı bir etkinlik. Farkındalık oluşturmak için çok önemli. Lakin yalandan yenilseydiniz daha anlamlı ve etkili bir propaganda olurdu. 4-1 nedir Allah aşkına...
    Cevapla
  • Ahmet 3 ay önce Şikayet Et
    Filistinin bir devlet olarak tanitimi icin onemli bir etkinlik. Bos bir is degil
    Cevapla
  • ercan 3 ay önce Şikayet Et
    söylenecek ne var ki. ateş düştüğü evi yakıyor.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    İran ayıp etmiş insan bari berabere bitirir
    Cevapla
  • MkaraSS 3 ay önce Şikayet Et
    orda soydaşları katledilirken bunlar -maç mı yopıyormuş yuh olsun yazıklar olsun
    Cevapla
  • Mehmet gün 3 ay önce Şikayet Et
    Batışeria israil kuklası
    Cevapla
  • Ali 3 ay önce Şikayet Et
    İnsanları ayıplama.Bizim tarihimizde de var Osmanlı yıkılırken,savaştaken ya da 1924 vs bizden de olimpiyatlara gidilmiş. Evet hoş gözükmeyebilr ama onlar da kendi anladıkları, bildikleri meslekle sıkıntılarını ifade etmek istiyorlar.Ayıplamak istersek ilk kendimizi ayıplamamız lazım nerede görülmüş Anadolu insanının mazlumu yolda bıraktığı . Gönderirdik bir tabur, zalimleri temizlerdi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle