Celtic taraftarından manidar soru! "Ukrayna olmuyor Filistin niye?"

İskoç ekibi Celtic'e gönül vermiş bir taraftar, Ukrayna bayrağının sorun teşkil etmediği ortamda stadyumda Filistin bayrağının problem olarak görülmesinin anlamsız olduğunu belirtti.

GİRİŞ 08.01.2024 22:00 GÜNCELLEME 09.01.2024 11:08
Bu Habere 97 Yorum Yapılmış

İsrail’in Filistin’e düzenlediği saldırılara karşı tarihi bir duruş gösteren Celtic taraftarları, Filistin bayrağını Avrupa'da dalgalandırıyor.

Kulübün verdiği cezalar nedeniyle bir süre tribüne girme cezası da alan yeşil-beyazlı taraftarlar, Filistin'e olan desteklerini devam ettireceklerini söyledi.

Maç günleri Filistin atkıları, bayrakları ve rozetlerini takan Celticliler, yaşanan zulmün son bulması gerektiğini vurguladı.

AA muhabirine konuşan Celtic taraftarı Martin Flymn, "Kalbimize oldukça yakın bir konu. Benzer hayat tecrübelerimiz var. Celtic, kıtlıktan kurtulan insanlar tarafından kuruldu. Soykırım olarak da tanımlanabilir. İnsanlar açtı. Osmanlı’dan yiyecek gönderildi. Buna bağlı olarak İrlanda’daki bazı futbol takımlarımızda hilal yer almakta." ifadelerini kullandı.

"Gelip burada futbol izleyebilmelerini istiyoruz"

Filistin’de yaşayan çocukların bir geleceği olduğunu ve kendilerinin de bunun için çabaladıklarını vurgulayan Flymn, "Hayatları boyunca mutlu ve güvende olmalarını, Celtic Park'a gelip futbol izleyebilmelerini istiyoruz. Burada maç izlesinler. Neden olmasın? Neden benim çocuğumla aynı imkanlara sahip olmasınlar ki?" diye konuştu.

"Filistin bayrağı neden problem oluyor?"

Cezalı taraftarlarının tribüne döner dönmez Filistin bayraklarını sallamayı sürdürdüğünü anlatan Celtic taraftarı Joe McKenna ise "Filistin bayraklarını salladılar. Bence en büyük sorun da bunun problem olması. Neden Filistin bayrağı problem oluyor? Neden Ukrayna bayrağı problem olmuyor?" şeklinde konuştu.

KAYNAK: AA
Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 97
  • Mustafa 3 ay önce Şikayet Et
    Bunları görünce bir Müslüman olarak kendimden utanıyorum bu insanlar kadar duyarlı olamadım
    Cevapla
  • İsa. 3 ay önce Şikayet Et
    Dikkat ederseniz sadece Ukrayna bayrağı değil, hiçbir bayrak sorun olmuyor. Sadece ve sadece Filistin bayrağı sorun oluyor. Bunun sebebi ise İsrail öyle istiyor da ondan.
    Cevapla
  • vatandaş 3 ay önce Şikayet Et
    Helal olsun valla.. Osmanlı'nın yaptığı yardımı bile unutmamışlar.. Geçmişini unutmayan her zaman kazanır..
    Cevapla
  • bebekkatiliisrail 3 ay önce Şikayet Et
    sözde müslümanlar kafasini kuma gömmüs bana dokunmayan yilan bin yasasin kaldiki bu sözde yahudi sözü celtik taraftari , insan , insalcil , adam gibi adam
    Cevapla
  • Nurettin Tuna 3 ay önce Şikayet Et
    Bu taraftarların bir kısmını cumhurbaşkanımız ağırlamalı
    Cevapla
  • Abdürrezzak 3 ay önce Şikayet Et
    Filistin için 85 milyon ölmeye hazır.Bir emir yeter.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle