Açıklama yapmak '5 gün' sonra akıllarına geldi! TFF skandaldan mağduriyet çıkardı

Türkiye Futbol Federasyonu, iptal edilen Süper Kupa hakkında beş günün ardından ilk kez açıklama yaptı.

Açıklama yapmak '5 gün' sonra akıllarına geldi! TFF skandaldan mağduriyet çıkardı
Açıklama yapmak '5 gün' sonra akıllarına geldi! TFF skandaldan mağduriyet çıkardı
GİRİŞ 02.01.2024 20:02 GÜNCELLEME 02.01.2024 20:07
Bu Habere 562 Yorum Yapılmış

Türkiye Futbol Federasyonu'nun internet sitesi üzerinden Galatasaray-Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa maçıyla ilgili bir açıklama yayınlandı.

Ertelenen 2023 Turkcell Süper Kupa finaline ilişkin TFF'den yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye Futbol Federasyonu olarak siyasetin spora asla karışmaması gerektiğine inanıyoruz. Bu inancımız ve iki güzide kulübümüzle yürüttüğümüz şeffaf iş birliğine istinaden, 2023 Turkcell Süper Kupa - Riyad süreci hakkında bazı önemli konulara açıklık getirmek isteriz:

2023 Turkcell Süper Kupa müsabakasının Riyad'da oynanması teklifi federasyonumuza SMC (Saudi Media Company / Riyadh Season) şirketi tarafından iletilmiş, her iki kulübümüzün onayıyla imzaya taşınmıştır. Cumhurbaşkanımızın bu sürece herhangi bir şekilde dahil olduğuna ilişkin bütün iddialar asılsızdır.

Sürecin hiçbir aşamasında millî değerlerimiz ve Atatürk ilkelerimiz tartışmaya açık olmamıştır. Aksi iddialar asılsız, art niyetli ve milletimizin bütünlüğünü hedef edinen provokasyon amaçlıdır. İlgili müsabaka FIFA Statüsü gereğince, FIFA Uluslararası Maçların Düzenlenmesine Dair Talimata tabidir. Uluslararası maçlarda olması gereken tüm gereklilikler ve prosedürler bu maç için de aynen geçerlidir.

Türkiye Futbol Federasyonu olarak toplumumuzun en önemli birleştirici gücü olan sporun farklı amaçlara alet edilmesi yönündeki çabalara asla müsaade etmeyeceğimizi vurguluyor, Türk futbolunun başarılarla adından söz ettirmesi için çalışmaya kararlılıkla devam edeceğimizi ifade ediyoruz."

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 562
  • 346969 3 ay önce Şikayet Et
    Tff Fb ve Gs bu konuyu milli değerler tartışmaya açan sizsiniz insanları yanlış bilgilendirdiniz buna TRT spor sunucusu ve yorumcularda dahil o gece seyrettim nerdeyse savaşa gidecektik bir an bırakın bu işleri her fırsatta dünyaya açılacağız dersiniz bir maçı oynamayı ve ülkenin reklamını yapmayı beceremediniz vesselam
    Cevapla
  • Sivaslı 3 ay önce Şikayet Et
    Anlaşılan Tff asıl açıklık getirmesi gereken konuya açıklık getirmeyi unutmuş soru bir maç neden iptal oldu soru iki madem milli değerlerimiz tartışmaya açık olmadıysa ve FIFA Statüsü gereğince, FIFA Uluslararası Maçların Düzenlenmesine Dair Talimata tabiyse maç neden oynanmadı.
    Cevapla
  • Arif Gören 3 ay önce Şikayet Et
    Şimdi bu açıklama mı yani?Ben çoook tatmin oldum.Böylelikle her şeyi anlamış oldum.
    Cevapla
  • Fb taraftarı 3 ay önce Şikayet Et
    Fb ve gs bana göre tamamen CHP emrine girmiş bu güne kadar artırmanın dahil Atatürk ile ilgili bir resim dahi kullanmalısın şimdimi akıllarına geldi
    Cevapla
  • Fanatik FB li 3 ay önce Şikayet Et
    Sen FB li olamazsin
    Cevapla
  • Emre 3 ay önce Şikayet Et
    Cumhuriyetin 100. Yılı ya hani süper kupa fb-gs derbisi ya hani
    Cevapla
  • Göker 3 ay önce Şikayet Et
    Siyaseti spora karıştırmayacaz kelimesi komik geldi siyaset boylu boyunca sporun içinde .bazı klüp başkanlarına bakarsak göbekten bağlılar kimse doğruyu konuşmuyor .bu kulüpler kendilerimi istedi vahabilere gitmeyi yoksa birilerimi gitmelerinimi istedi .bu üç beş kuruş para için gitmedi bu takımlar .siyasetin girmediği kurummu kaldı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle