Süper Kupa kriziyle ilgili flaş sözler! 'Parayı aldıkları için ses çıkaramadılar'

Ünlü spor spikeri Emre Tilev, Suudi Arabistan'da yaşanan futbol krizi için kulüp başkanları ve Türkiye Futbol Federasyonu'na ateş püskürdü.

GİRİŞ 02.01.2024 11:03 GÜNCELLEME 02.01.2024 11:08
Bu Habere 173 Yorum Yapılmış

Türkiye, Suudi Arabistan'da oynanması planlanan Süper Kupa finalinin krize dönüşmesini tartışmaya devam ederken; Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe ve Galatasaray kulüpleri sessizliğini korumaya devam ediyor.

Son olarak ünlü spor spikeri Emre Tilev Sözcü TV'de yaptığı açıklamalarla gündem oldu. Tilev, "Kulüp başkanları da en az Federasyon kadar suçludur." diyerek topu Ali Koç ve Dursun Özbek'e attı. Tilev, Suudi Arbistan'a gitmeme hakkına sahip olan kulüplerin, önden parayı aldıkları için sessiz kaldıklarını ifade etti.

"Kulüp başkanları da en az Federasyon kadar suçludur"

Spor Spiker Emre Tilev Sözcü TV'de yaptığı açıklamada, "Suudi Arabistan'ın normlarının, işleyişinin, yaşam şekillerinin, bize ve ülkemize bakışlarının ne olduğunu biliyoruz. Kulüp başkanları bu ülkeye gitmeme özgürlüğüne sahipti. Total resme baktığımızda, 'Biz tek suçlu olarak Türkiye Futbol Federasyonu'nu görüyoruz. Bizim bu işte suçumuz yoktur.' yaklaşımının yanlış olduğu fikrindeyim. Kulüp başkanları da en az Federasyon kadar suçludur."

"Rezil olduk Suudi Arabistan'da"

"Türkiye Futbol Federasyonu'nun uçağa binmeden istifa etmesi gerekiyordu. Mehmet Büyükekşi halen neyin görevinde. Bugün Ali Koç, Kulüpler Birliği Vakfı'nın Başkanı... Ali Koç neden Mehmet Büyükekşi'yi istifaya davet etmiyor? Neden Dursun Özbek istifa talebinde bulunmuyor? Ben gazeteci olarak söylüyorum, 'Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı istifa etmeli' diyorum. Rezil olduk Suudi Arabistan'da."



"Burada alkışlanması gereken iki kulübün taraftarlarıdır"

"Burada çok basit bir soru var. Kulüpler 12-13 kişilik yönetim kurullarıyla yönetiliyor. Bir kişi çıkıp, 'Bizim Suudi Arabistan'da ne işimiz var' demedi mi? Ben ne Ali Koç'u ne Dursun Özbek'i tebrik ediyorum. Burada asıl kahraman taraftarlardır. İki başkanı da bu noktaya sürükleyen taraftarlar olmuştur. Taraftar çıkıp, 'Bizim orada ne işimiz var' demiştir. Burada alkışlanması gereken iki kulübün taraftarlarıdır."

"Paraya yenik düştüler"

"Başkanlar ön parayı alıp kasalarına koymuşlar. O zaman iade etselerdi parayı. 'Biz gitmiyoruz' deselerdi. Ben paraya yenik düşmüş felsefelerin başka noktalardan beslenerek hamaset edebiyatı oluşturmalarına karşıyım."

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 173
  • yuh 3 ay önce Şikayet Et
    sanki kendileri herşeyleri para değilmiş gibi
    Cevapla
  • doktor 3 ay önce Şikayet Et
    Mesele arabistanda oynanmasına kimin karar verdiği değil.Asıl mesele kurallara göre 15 gün önceden neye karar verilmişse o kuralların dışına çıkılmaya çalışılmasıdır .
    Cevapla
  • Düzce'den 3 ay önce Şikayet Et
    Zaten Ali Koç federasyon başkanından maçı Suudi Arabistan'da oynayalım diye teklifte bulunuyor. Asıl müsebbibi Ali Koç. Uzlaşma istemeyen de Ali Koç. Federasyon başkanı da istifa etmeli.
    Cevapla
  • Hayati 3 ay önce Şikayet Et
    Bu maçın cezası gelir önlerine
    Cevapla
  • Veli 3 ay önce Şikayet Et
    Neden fenere düşmansınız?Ali demeyin.Aziz yıldırıma da cektirdiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle