Süper Kupa maçı oynanmayacak! Dev final iptal edildi

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'da oynanması planlanan Turkcell Süper Kupa maçı, organizasyondaki bazı aksaklıklar nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

GİRİŞ 29.12.2023 22:06 GÜNCELLEME 30.12.2023 00:13
Bu Habere 1513 Yorum Yapılmış

Türkiye Futbol Federasyonu, Galatasaray ve Fenerbahçe ortak bir açıklama yaparak, Turkcell Süper Kupa'nın ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu.

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da TSİ 20.45’te oynanacak olan Turkcell Süper Kupa Finali'nin iptal edilmesinin ardından TFF, Galatasaray ve Fenerbahçe ortak bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Cumhuriyetimizin ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun 100. yılını yurt dışında da kutlamak amacıyla Türk futbolunun marka değerine ve kulüplerimize katkı sağlayacak şekilde kulüplerimizle organize ettiğimiz,

29 Aralık 2023 Cuma günü saat 20.45’te oynanması planlanan 2023 Süper Kupa müsabakası organizasyondaki bazı aksaklıklar nedeniyle kulüplerimizle birlikte aldığımız ortak karar neticesinde ileri bir tarihe ertelenmiştir.

Ev sahibi ülkenin Futbol Federasyonu, ilgili kurum ve kuruluşlarına şu ana kadar Süper Kupa’nın organizasyonu için göstermiş oldukları çaba nedeniyle teşekkür ederiz."


NELER YAŞANDI?

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında bu akşam Riyad'da saat 20:45'te oynanması planlanan 2023 Turkcell Süper Kupa maçı, müsabaka öncesi yaşanan kriz nedeniyle iptal edildi. 

Atatürk tişörtlerine ve İstiklal Marşı'na izin verilmedi iddiası

Suudi yetkililerin, Süper Kupa maçı öncesi Atatürk posterine, 'Yurta Sulh, Cihanda Sulh' pankartına, Atatürk tişörtlerine ve İstiklal Marşı'na izin vermediği iddia edilmişti.

TFF iddiaları yalanladı

TFF'den yapılan açıklamada, "Süper Kupa Maçı Türk Bayrağımız huzurunda, 100. Yıl Kutlama Etkinlikleriyle, Şehitlerimiz için saygı duruşuyla ve sanatçı Norm Ender’in okuyacağı İstiklal Marşımız ile başlayacaktır." denildi.

Hamit Altıntop açıklamalarda bulundu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop ise "İstiklal Marşı ile ilgili taahhütname var. Suudiler bu taahhütnameye uymak zorunda." dedi.

İstiklal Marşı ile Türk bayrağına izin verildi

Suudi yetkililer tarafından İstiklal Marşı'nın okunmasına ve Türk bayrağı açılmasına izin verildi.

Atatürk tişörtlerine izin vermediler

Yetkililier, Atatürk tişörtü ve pankart açılmasına izin vermedi. Gerekçe olarak ise önceden haber verilmemesi ve organizasyonun aksamaması olarak gösterildi.

Kulüpler ve TFF olağanüstü toplandı

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Süper Kupa'nın oynanıp oynanmayacağına yönelik toplantıda Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ile toplantıda bir araya geldi. TFF Başkanı Büyükekşi ve başkanlar arasında yapılan toplantının ardından Süper Kupa maçı için oynama kararı çıktı.

Isınmaya Atatürk tişörtüyle çıkmak istediler yine izin çıkmadı

Daha sonra Galatasaray ve Fenerbahçe, maç öncesi ısınmaya Atatürk tişörtleri ile çıkmak istedi. Takımlar bu isteklerine onay verilmezse maça çıkmayacaklarını belirtti. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Galatasaray Başkanı Dursun Özbek yeniden görüşme gerçekleştirdi.

Süper Kupa ertelendi

Tüm bu gelişmelerin ardından TFF, Fenerbahçe ve Galatasaray ortak yayınladıkları bildiride Süper Kupa maçının ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu. 

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 1513
  • Eyyyy millet! 3 ay önce Şikayet Et
    Lannn yerin dibine girsin kupa finaliniz!!!! Sanki bir bu eksikti! şeytan ı sevindirecek işler!milletin gündemini yapay , içi boş işlerle meşgul etmeyin! maç karın doyurmuyur, ülke savunmasına faydası yok! dünya ahiret zarar işler!
    Cevapla
  • Ali 3 ay önce Şikayet Et
    Amatör liglerde ki belediyeye ait futbol takımlarını kaldırın. Siyasetin daniskasi oluyor...
    Cevapla
  • cenkali 3 ay önce Şikayet Et
    yurtta sulh cihanda sulh derler ama burnumuzun dibinde 10 bin çocuk öldürüldü gıkları çıkmadı.
    Cevapla
  • Vatandaş ! 3 ay önce Şikayet Et
    Bu 2 futbol takımı, Araplardan para alacağız gazı ile "Bilerek ve isteyerek/sözleşerek/hizmet satarak" gidip orada maç oynamaya çalışmış ! Arabistanda ne işiniz var ? Parasına binaen kucak dansını" Atatürk forması ile yapacağız demek neyin Atatürkçülüğü ? 2 Takım 5 yıl futboldan MEN EDİLMELİDİR ! Kimse Türk milletini IRKÇILIK ve ANARŞİZM üzerinden temsil edemez !
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Futbol ile siyaseti birbirinden ayırın. Siyaset yapmak isteyen futbol camiası adamlarının, futbol ile bütün bağlarını koparın. Futbol camiasında görev alanların da siyasetle ilgili bütün bağlarını koparın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle