Suudi Arabistan, Süper Kupa finaliyle Türk ziyaretçileri cezbediyor

Suudi Arabistan Krallığı, yurt dışından ciddi sayıda katılım sağlanan eğlence, spor, kültür ve ekonomiye dair spesifik etkinlikler ve organizasyonlar düzenleyerek daha fazla turist çekmeye yönelik önemli adımlar atıyor.

Suudi Arabistan, Süper Kupa finaliyle Türk ziyaretçileri cezbediyor
Suudi Arabistan, Süper Kupa finaliyle Türk ziyaretçileri cezbediyor
GİRİŞ 25.12.2023 14:27 GÜNCELLEME 25.12.2023 14:27
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan Krallığı, yurt dışından ciddi sayıda katılım sağlanan eğlence, spor, kültür ve ekonomiye dair spesifik etkinlikler ve organizasyonlar düzenleyerek daha fazla turist çekmeye yönelik önemli adımlar atıyor. Bu yaklaşım aynı zamanda, önemli bölgesel ve uluslararası pazarlara entegre bir “turizm” konsepti sunma yeteneğini ortaya koyuyor.
Suudi turizm haritasının en önemli unsurlarından biri, dünya çapında büyük taraftar kitlelerine sahip futbol takımları arasında oynanan Süper Kupa maçlarına ev sahipliği yaparak yeni fırsatlar oluşturma ve geliştirmede yetenekli olması ve başarıya ulaşabilmesidir.
 
2023 yılının en önemli olaylarından biri de, Riyadh Season sponsorluğu ve ev sahipliğinde, Suudi Arabistan Futbol Federasyonu ile koordineli olarak, dördüncüsü 29 Aralık’ta Riyad’daki 25 bin seyirci kapasiteli First Park Stadyumu’nda geleneksel rakipler Galatasaray ile Fenerbahçearasında oynanacak olan Türkiye Süper Kupa Final Maçı olacaktır. Sezonun en önemli etkinliklerinden biri olan bu maçta, bu iki büyük Türk takımı Türkiye içinde ve dışında geniş bir taraftar kitlesine sahip olduğundan maça birçok etkinlik ve organizasyon da eşlik edecek. 
 
Türkiye Süper Kupası, Suudi Arabistan Turizm Bakanlığı'nın Ekim ayı ortasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için ziyaret vizesi başvurusunu elektronik olarak kullanıma sunmasının ardından entegre bir kamu platformu olan “NUSUK” aracılığıyla kolay ve konforlu bir şekilde maçı izlemek, Mekke ve Medine’yi ziyaret etmek, turistik yerlerin tadını çıkarmak ve umre ibadeti yapmak gibi, iki büyük kulübün milyonlarca taraftarı için büyük bir fırsat sunuyor.  


 
Türk taraftarları Riyad’daki bu tarihi maça katılmaya teşvik etmek, umre ve ziyaret yapmalarını ve hiç unutulmayacak anılar yaşamalarını sağlamak amacıyla Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak tarihi Süper Kupa maçına özel olarak Umre Plus Riyad First Park paketi hazırlanmıştır. Pakete 5 gece (6 gün) konaklama, uçak biletleri, Riyad, Mekke ve Medine ziyareti, ulaşım, maç biletleri, Mekke-i Mükerreme’de umre ziyareti, Medine-i Münevvere’de Mescid-i Nebevî ziyareti, ayrıca tarihi ve kültürel cazibe merkezleri hakkında bilgi edinmek için rehberli tura katılım dahildir. Paket ücretleri talep edilen opsiyonlara bağlıdır.  
 
Ayrıca Suudi Arabistan Havayolları ve Flynas tarafından sunulan hizmetler: Düşük maliyetli uçuş paketleri, Umre ziyareti, özenle seçilmiş oteller, isteğe bağlı olarak araç kiralama, seyahat sigortası ve özel yemekler gibi diğer ek hizmetler.  
 
Geçen Ekim ayında İstanbul’da bir araya gelen iki ülkenin özel sektör temsilcilerinden oluşan heyetler arasında, umre yapmak isteyen Türk vatandaşlarının sayısının artırılması amacıyla elektronik vize uygulanmasına karar verilmesiyle birlikte Suudi Arabistan Krallığı, Türk vatandaşlarının daha fazla umre yapmaları için gereken tüm kolaylıkları sunmaya hazır olduğunu göstermiştir. Söz konusu görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında, Türk vatandaşlarına vize verilmesi için aşağıdaki gibi bazı temel kolaylıklar duyurulmuştur:  Türkiye'ni “e-ziyaret vizesi” veya Suudi Arabistan’ın uluslararası giriş kapılarında uygulanan “kapıda vize” kapsamındaki ülkelere dahil edilmesi, tarifeli uçuşların koltuk kapasitesinin yaklaşık %380 oranında artırılması ve Ankara ile Gaziantep'ten Medine'ye direkt uçuşların başlatılması. Suudi Arabistan Havayolları, Umre sezonunda Cidde ve Medine-i Münevvere'ye 100 ek uçuş gerçekleştirirken Flynas Havayolları da Ankara, Cidde ve Medine arasında her hafta direkt 6 uçuş düzenlemektedir.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 7
  • Hasan 4 ay önce Şikayet Et
    2 takımın taraftarlarına sorun bu kupayı hiç önemi yok boş teneke derler ama maci kazanan o kupayı alan avrupa şampiyonu olmuş gibi sevinecek kaybeden zaten teneke boş süt kupası diyecek bana göre bu kadar masrafa değmez değeri yok o kupanın kim alırsa alsın
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    yazık
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Cerrah paşalı fb ahlaksızlığın kitabını yazıp kütüphaneye bırakalı yıllar oldu kitap dünya klasikler listesinde yerini koruyor.
    Cevapla
  • cerrah paşalı 4 ay önce Şikayet Et
    şu ahlaksızlara haddini bildir fb..fred neymiş göreceksiniz..fransızlara had bildirme zamanı
    Cevapla
  • Ensar 4 ay önce Şikayet Et
    Muhtaç olduğun kudret fred te mi saklı
    Cevapla
  • Bartug 4 ay önce Şikayet Et
    Guzel karar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle