Destek veriyorlar mı? TFF ve Süper Lig ekiplerinden Avrupa Süper Ligi açıklaması

Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe ve Başakşehir, Avrupa Kulüpler Birliği'nin Avrupa Süper Ligi hakkında yayınladığı açıklamaya katıldığını ve UEFA turnuvalarına destek verdiğini açıkladı.

Destek veriyorlar mı? TFF ve Süper Lig ekiplerinden Avrupa Süper Ligi açıklaması
Destek veriyorlar mı? TFF ve Süper Lig ekiplerinden Avrupa Süper Ligi açıklaması
GİRİŞ 21.12.2023 19:04 GÜNCELLEME 21.12.2023 22:42
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği Adalet Divanı, UEFA ve FIFA'nın, Avrupa Süper Ligi'nin kurulmasını engelleyerek rekabet yasasına aykırı hareket ettiğine hükmetti.

Bu kararın ardından Avrupa Kulüpler Birliği de, Avrupa Süper Ligi'ni desteklemediklerini ve bu projeyi onaylamadıklarıyla ilgili açıklama yayımladı.

TFF kararını açıkladı

Türkiye Futbol Federasyonu, Avrupa Süper Ligi'ni desteklemediklerini açıkladı.

TFF'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Türkiye Futbol Federasyonu, Avrupa Adalet Divanı'nın 21 Aralık 2023 tarihinde aldığı kararın konusu olan Avrupa Süper Ligi ve bu oluşumun Avrupa futboluna olabilecek etkisi üzerine uzun bir süredir çalışmakta ve gelişmeleri yakından takip etmektedir.

Futbol, milyarlarca insanı çevresinde buluşturan, futbol oynamak isteyen herkese FIFA ve UEFA talimatları çerçevesinde eşit olanaklar sunarak rekabeti öne çıkaran sağlam temeller üzerinde durmaktadır. Avrupa futbolunun çatı örgütü olan UEFA'nın oluşturduğu futbol piramidi, herhangi bir seviyede futbol oynayan her futbolcunun ve herhangi bir kategoride mücadele eden her kulübün Avrupa futbolunun bir parçası olmasına müsaade etmekte ve sistemin doğru çalışmasını sağlayan her paydaş UEFA tarafından teşvik edilmektedir. 

Bu sporun Avrupa'daki düzenleyicisi UEFA'nın önderliğinde futbolu daha da ileriye taşımak için çalışmaya devam edeceğimizi belirterek, 19 Nisan 2021 tarihinde yaptığımız "Avrupa Süper Ligi girişimi asla kabul edilemez" başlıklı açıklamamızın arkasında bugün de aynı kararlılıkla durduğumuzu vurgulamak isteriz."


Fenerbahçe'den UEFA'ya destek

Fenerbahçe, Avrupa Süper Ligi'ne karşı olduğunu ve UEFA organizasyonlarını desteklediğini açıkladı.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, "Fenerbahçe SK, ulusal liglere, tüm paydaşlar için eşit rekabet hakkına ve futbolu herkes için bu kadar güzel kılan kültürel mirasa karşı büyük bir tehdit olan her türlü ayrılıkçı turnuvadan yana değildir." ifadelerine yer verildi. 


Beşiktaş'tan UEFA kararı

Beşiktaş, Avrupa Adalet Divanı'nın C-333/21 Avrupa Süper Ligi davasıyla ilgili olarak bugün verdiği kararı not ettiğini belirterek "Avrupa spor modelini açıkça destekliyor ve federasyonlar ve ligler tarafından düzenlenen müsabakalar dışındaki müsabakaları reddediyoruz. Yerel müsabakalar, futbol piramidi boyunca yerel topluluklara ve dayanışmaya yaptıkları paha biçilmez katkılarla taraftarların futbol tutkusunun merkezinde yer almaktadır. UEFA müsabakalarına katılmaya ve Avrupa futbolunun sürekli gelişimi için UEFA ve Avrupa Kulüpler Birliği aracılığıyla diğer kulüplerle olumlu işbirliğine olan bağlılığımızı sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

Galatasaray'dan açıklama geldi

Galatasaray, Avrupa Süper Ligi'ne karşı olduğunu açıkladı.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Galatasaray SK olarak, Avrupa futbolunun gelecekteki refahının ancak kulüplerin UEFA ve FIFA ile güçlü bir ortaklık ve işbirliği içinde Avrupa Kulüpler Birliği aracılığıyla birlikte çalışmasıyla güvence altına alınabileceği yönündeki görüşümüzü yineliyoruz. Avrupa Adalet Divanı'nın Avrupa Süper Ligi davasıyla ilgili olarak bugün verdiği ve sözde Süper Lig projesini hiçbir şekilde desteklemeyen karar ışığında odak noktamız bu olacaktır.

Galatasaray SK, Avrupa Kulüpler Birliği çerçevesinde önemli bir rol üstlenmektedir ve bir kulüp olarak, Avrupa futbolunu tanımlayan değerleri korumak için diğer Avrupalı kulüplerimizle birlikte ECA aracılığıyla çalışmaya tamamen kararlıyız."

Başakşehir, Avrupa Süper Ligi'ne destek olmayacak

Başakşehir de resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, Avrupa Kulüpler Birliği'nin (ECA) aldığı Avrupa Süper Ligi'ni desteklememe kararına katıldığını ve ECA ile iş birliği içinde olmaya devam edeceklerini duyurdu.

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 29
  • Namyelüs 4 ay önce Şikayet Et
    TFF ve takımlarımızı Avrupa da takan var mı?
    Cevapla
  • Msb 4 ay önce Şikayet Et
    Şımarık zengin kulüplerin tamahkar tutumları. UEFA yı yediler doymadılar. Bütün Avrupa 5 büyük lige çalışıyor ama doymuyorlar. Vahşi kapitalizm.
    Cevapla
  • Koç 4 ay önce Şikayet Et
    Avrupa liğine ayak uydurabilecek takım tr de varmı önce oyun gibi oyun oynayın her yıl avrupada görüyoruz
    Cevapla
  • Dadaş 4 ay önce Şikayet Et
    Beceriksiz hakkını savunamayan fb yönetimi dünkü maçta oyuncusunu savunamayanlar hemen koşturarak bildiri yayınlamış ilginç.Siz istemiyorsunuz da belki fb taraftarı istiyordur hani fb halkın takımıydı oylama yapın eğer yüzde doksan taraftar istemezse bende birşey bilmiyorum.Yüzde on istemeyen topluluğuda herkes biliyor
    Cevapla
  • Murat 4 ay önce Şikayet Et
    Yukarıyı hiç okumadın değil mi sırf fener düşmanlığı için yorum yapıyorsun orda bu ligi istemeyen TFF bjk GS başakşehir var bunlara diycek lafın yok mu boş teneke boş laf üretmiş
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    UEFA sisteminin devamı doğru bence de.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle