İspanyollar duyurdu! Türk kulüplerinin "Avrupa Süper Ligi" planı

Avrupa Süper Ligi projesi ile ilgili sıcak gelişmeler yaşanırken Türk kulüpleri için de İspanyol basınından çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Söz konusu iddiada Türk ekiplerinin Avrupa Süper Ligi'nde yer almak istediği vurgulandı.

İspanyollar duyurdu! Türk kulüplerinin "Avrupa Süper Ligi" planı
İspanyollar duyurdu! Türk kulüplerinin "Avrupa Süper Ligi" planı
GİRİŞ 21.12.2023 15:56 GÜNCELLEME 21.12.2023 15:57
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Avrupa Adalet Mahkemesi'nin verdiği kararın ardından yeniden kurulması gündeme gelen Avrupa Süper Ligi ile ilgili çarpıcı bir gelişme yaşandı.

İspanyol basınından Mundo Deportivo'nun haberine göre; Türk kulüpleri, ekonomik anlamda büyük fırsatlar sunan Avrupa Süper Ligi'ne ciddi anlamda katılmayı planlıyor.

Avrupa Süper Ligi'nin formatı nasıl olacak?

UEFA ve FIFA'nın rekabet hukukuna aykırı davrandığı yönünde karar alınmasının ardından Avrupa Süper Ligi'nin yeni formatı açıklandı.

Buna göre; proje, toplamda 64 takım ve 3 ayrı klasmandan oluşacak. Avrupa Süper Ligi'nde Yıldız, Altın ve Mavi isimli 3 klasman olacak.

Bu klasmanlardan Yıldız ve Altın'da 16'şar takım, Mavi klasmanda ise 32 takım olacak ve 3 klasman arasında da yükselme ve düşme olacak. Öte yandan turnuvaya katılım, liyakat esaslı olacak.

Bununla birlikte her takım bir sezon boyunca 7 iç saha ve 7 deplasman olmak üzere 14 maç yapacak. İlk aşaması lig usulüne göre oynanacak turnuvanın ikinci aşamasında play-off usulü uygulanacak.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 16
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Adamlar baslarina belami alsin. Klüblerimizin basinda cehaletler ve çirkef taraftarlar varken
    Cevapla
  • doktor 4 ay önce Şikayet Et
    bu tff ye destek veren uefa ya inat katılmak lazım
    Cevapla
  • DOĞUKAN 4 ay önce Şikayet Et
    ALİ KOÇ KATILMAYACAĞIZ DEDİ kime danıştın BAŞKAN ... HABER DÜŞER DÜŞMEZ BU NE ACELECİLİK BU NE SAÇMA BİR KARAR , KİME DANIŞTIN KARDEŞİM ? O KULÜP BABANIN MALI DEĞİL ONA GÖRE Beceriksizler , FİKSTÜRÜ DEĞİŞTİRDİLER TEK BİR KELİME EDEN YOK YA FRED 'e YAPILAN ORTADA HALA ANLAMADINIZ MI ? BU SENE DE ŞAMPİYON YAPMAYACAKLAR SENİ ... DÜŞMAN gece gündüz çalışıyor SEN UYU YEEEETEEERRRRRRR
    Cevapla
  • Dadaş 4 ay önce Şikayet Et
    Fb hemen gitmeli anket yapsalar eminim yüzde doksan çıkar
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Bir Fenerbahçe li olarak, milli be manevi değerlerime bağlıyım , ama bu federasyon nedeniyle adaletsiz hakem yönetimlerden dolayı tiksiniyorum bu cimbom liginden
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Asil adaletsizlik senin takiminin içerisinde ki geziciler
    Cevapla
  • Timur 4 ay önce Şikayet Et
    Sizi kim alıyorda zirvalıyon.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle