RTÜK: Şiddet ortamına sevk eden spor programları hakkında yaptırımlar uygulanacaktır

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, "Şiddet ortamına sevk eden spor programları hakkında gerekli yaptırımlar uygulanacaktır." ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 12.12.2023 11:42 GÜNCELLEME 12.12.2023 12:14
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, "Şiddet ortamına sevk eden spor programları hakkında gerekli yaptırımlar uygulanacaktır." ifadelerini kullandı.

Şahin, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

"Şiddetin her türlüsüne olduğu gibi sporda şiddete de karşıyız. MKE Ankaragücü-ÇAYKUR Rizespor maçında Hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırıyı kınıyoruz. Spor programları ve futbol yorumcularına ilişkin ligler başlamadan yaptığımız uyarıları tekraren hatırlatıyoruz. Futbol izleyicilerini yanlış yönlendiren, tribünleri gerginliğe sevk eden spor yayınlarını titizlikle takip ediyoruz. Sporun ruhuna uygun olarak centilmenlik içerisinde yapılması gereken müsabakaların tam tersine şiddet görüntüleriyle anılması en çok futbol camiasına haksızlıktır. Üst Kurul uzmanlarımız tarafından yapılan incelemeler sonucunda vatandaşları yanlış bilgilendiren, şiddet ortamına sevk eden spor programları hakkında gerekli yaptırımlar uygulanacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 25
  • Ali 4 ay önce Şikayet Et
    abuk subuk şov adı altında çıkan programlara, dizilere vs vs de incele rtük
    Cevapla
  • Efe 4 ay önce Şikayet Et
    Vah vah . Ulen Erman hoca Ahmet Çakar olmasa bunların hakemlerin çevirdiği dümenleri nereden bileceğiz. Susturacaklar mı şimdi.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Çok acele maçlardan sonra tv kanallarında saatlerce yorum yapılması yasaklanması lazım sadece özet görüntüleri olsun insanlar neyin doğru neyin yanlış olduğunu yorumcu kisvesi altındaki şarlatanlar dan daha iyi biliyor insanları hedef tahtasına koyuyorlar
    Cevapla
  • Mustafa 4 ay önce Şikayet Et
    Yıllardır süre gelen sporun değil futbolun tehlikeli duruma dönüşebilecek olmasını öngörmek bu kadar zor olmaması lazımdı. Tv proğramlarında futbolu ve hakemleri halka kışkırtma yorumları taraftarı futbola hakeme kışkırtma yorumları birşeylerin habercisiydi. Rant eyyamcıları var bir kaçtane tvlerde. Ne bu tür olaylar azalır nede futbolculara sıkılan kurşunlar. TFF emin ellerde değil.
    Cevapla
  • Erkan 4 ay önce Şikayet Et
    İlk yapılacak sey kulüp başkanları ve antrenörler maç başlamadan veya maç bittikten sonra hakem konuşmayacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle