Ahmet İbanoğlu: Bu saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet İbanoğlu, hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırıdan dolayı üzgün olduklarını dile getirerek, “Bu saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz” dedi.

 Ahmet İbanoğlu: Bu saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz
Ahmet İbanoğlu: Bu saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz
GİRİŞ 12.12.2023 02:48 GÜNCELLEME 12.12.2023 02:48
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Trendyol Süper Lig’in 15. haftasında oynanan MKE Ankaragücü - Çaykur Rizespor müsabakası sonrası hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırıyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu olağanüstü toplanma kararı aldı.

Toplantının ardından TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile birlikte basın mensuplarına açıklamada bulunan Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Ahmet İbanoğlu, “Çok değerli hakemimiz Halil Umut Meler; kendisi Türk hakemliğinin en önemli noktasında. Dünya hakemliğinin en önemli noktasında yer alıyor. UEFA ve FIFA’nın elit hakemler kategorisinde bulunan bir hakemimiz. 2024 Avrupa Şampiyonası’na gitmesini arzu ettiğimiz bir kardeşimizin başına böyle bir menfur saldırının gelmesinden dolayı büyük üzüntü duyuyoruz. Buna sebebiyet veren kulüp ve yöneticilerimizin bir defa daha ‘Biz ne yaptık?’ diye düşünmesini istiyorum. Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz ve lanetliyoruz. Bunun ilgili elbette federasyonumuzun, kurullarımızın, Türk adaletinin, kanunların ne cevap vereceğini de umutla bekliyoruz. İnşallah bu konuda gerekli adalet yerini bulur. Futbolun tüm paydaşları sorumluluklarını yerine getirmelidir. Bunun sorumlusunun bütün paydaşlar olduğunu bir daha belirtmek istiyorum. Hakemimize geçmiş diliyoruz. Ümit ederiz ki bir daha bu tip şeyleri konuşmayalım" ifadelerini kullandı.

İbanoğlu, Halil Umut Meler ile görüştüğünü ve bilincinin yerinde olduğunu da sözlerine ekledi.

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 12
  • Osmanlı 4 ay önce Şikayet Et
    Hem futbolu bu hale getirin ondan sonra kınıyoruz deyin yok Ya-Hû bi takımı göz göre göre kollayın diğer tüm takımları katledin ondan sonra biri çıksın göz patlasın kınıyoruz deyin bırakın bu işleri tek suçlu federasyon ve ibanoğlu vesselam
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    adaletli olmayan hakemleri kaldırın. futbol bir sevgidir. canavarların silahların işi yoktur.
    Cevapla
  • Eyüp 4 ay önce Şikayet Et
    Senin yüzünden, her şey senin yüzünden, adaletsiz kararlarınız yüzünden sonuç bu oldu, Halil Umut Meler'e yazık oldu, senin adaletsizliklerinin kurbanı oldu, en haketmeyen hakemdir. En başta senin istifa etmen gerekiyor. Israrla maçı bir takımdan alıp diğer takıma veren hakemleri ödüllendirdin. Ama sen de gideceksin, orası hak adalet dağıtılacak makam.
    Cevapla
  • Akıllı adam 4 ay önce Şikayet Et
    Ahmet abi iban at para yollayayım.
    Cevapla
  • AliT 4 ay önce Şikayet Et
    Siz önce kendinizi lanetleyip kınayın bu olayı siz başlattınız ceremesini Ankaragücü başkanı çekti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle