TFF duyurdu! 7 kulübe 3 puan silme cezası

TFF Kulüp Lisans Kurulu, eksikleri bulunan ve tanınan süre içerisinde bu eksiklerini gidermeyen kulüplere 3 puan silme cezası verdi.

TFF duyurdu! 7 kulübe 3 puan silme cezası
TFF duyurdu! 7 kulübe 3 puan silme cezası
GİRİŞ 01.12.2023 00:55 GÜNCELLEME 01.12.2023 00:55
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kulüp Lisans Kurulu, verilen süreler içerisinde eksikliklerini tamamlayamayan Süper Lig ekibi Kayserispor'a 3 puan tenzili cezası verdi. 1'inci Lig'den Altay, Giresunspor, Erzurumspor FK; TFF 2'nci Lig'den Bursaspor, Nazilli Belediyespor ve Zonguldak Kömürspor A.Ş kulüplerine de 3 puan tenzili cezası uygulandı.

TFF'den yapılan açıklama göre kurul, Ulusal Kulüp Lisans Sistemi kapsamında son değerlendirmelerde bulunarak; en üst 3 lig olan Süper Lig, 1'inci Lig ve TFF 2'nci Lig'deki kulüplerin yapmış olduğu başvuruları, sportif, futbol sosyal sorumluluk, altyapı, personel-idari, hukuki ve mali kriterlere göre inceledi.

İncelemeler neticesinde eksikliklerini tamamlayamayan; Süper Lig' den Kayserispor; 1'inci Lig'den Altay, Giresunspor, Erzurumspor FK; TFF 2'nci Lig'den Bursaspor, Nazilli Belediyespor ve Zonguldak Kömürspor A.Ş kulüplerine 3 puan tenzili cezası verildi.

Öte yandan Süper Lig'den Antalyaspor, MKE Ankaragücü, Pendikspor Futbol A.Ş. ve Fatih Karagümrük; 1'inci Lig'den Şanlıurfaspor, Boluspor, Eyüpspor, Gençlerbirliği, Kocaelispor, Sakaryaspor A.Ş., Bandırmaspor, Tuzlaspor A.Ş. ve Ümraniyespor; TFF 2. Lig'den Amed Sportif Faaliyetler, Ankaraspor, Van Spor FK, Düzce Cam Düzcespor, Esenler Erokspor, Etimesgut Belediyespor, Denizlispor, GMG Kastamonuspor, Afyonspor Kulübü, İnegölspor, İskenderunspor A.Ş., Isparta 32 Spor, Karacabey Belediye Spor A.Ş., Kırşehir Futbol Spor Kulübü, Kuzey Marmara A.Ş Arnavutköy Bld. Gençlik Ve Spor, Menemen Futbol Kulübü, Sarıyer, Serik Belediyespor, Somaspor ve Uşak Spor A.Ş. kulüplerine Ulusal Lisans verildi.

Böylelikle, 2023-2024 sezonu Kulüp Lisans ve Finansal Sürdürülebilirlik Süreci tamamlanmış olup, en üst 3 ligde yer alan kulüplerden 12'si UEFA, 64'ü Ulusal Lisans aldı. Ayrıca, Turkcell Kadın Futbol  Süper Liginde yer alan kulüplerden 6'sı UEFA Lisansı aldı.

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 28
  • dadaş 5 ay önce Şikayet Et
    Erzurum'a her türlü zorluğu çıkarın sonra puan silme bu nasıl bir zulümdür
    Cevapla
  • 3838N 5 ay önce Şikayet Et
    Kayserinin puani da silinmis
    Cevapla
  • trtr 5 ay önce Şikayet Et
    6 yiyen fenerede puan silme cezası verin. ülke prestijini düşürüyor
    Cevapla
  • osmanlı 5 ay önce Şikayet Et
    Bursasporu yediniz bitirdiniz yazıklar OLSUN
    Cevapla
  • Sığır Tüccarı 5 ay önce Şikayet Et
    Bunların gücü Anadolu Takımlarına yetiyor. İstanbulun üç küçük takımına çıt çıkaramaz bunlar.
    Cevapla
  • Anadoluspor 5 ay önce Şikayet Et
    Cenk, eğer gizli çevre desteği olmasa çoktan silinmişlerdi. Siz kendinizi ne zannediyorsunuz, fazla şımarmayın sıra size de gelecek.
    Cevapla
  • Cenk 5 ay önce Şikayet Et
    Sıkıysa süper lig ten silin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle