Bir dönem Süper Lig'de fırtınalar estirmişti! Koca çınar kapanıyor

Bir dönem Süper Lig'de şampiyon olan Bursaspor'da borçlar bitmek bilmiyor. Timsahların Başkanı Recep Günay, Tahkim Kurulu'nun kararına göre takımın kapanmasının söz konusu olabileceğini açıkladı.

GİRİŞ 28.11.2023 09:59 GÜNCELLEME 28.11.2023 11:24
Bu Habere 122 Yorum Yapılmış

Bir dönem Süper Lig'de şampiyon olan Bursaspor, kapanma yoluna kadar gidiyor. Kulüp Başkanı yaptığı açıklamada kapanma riski olduğunu duyurdu.

''Bursaspor'un kaderi belli olacak''

Bursaspor Başkanı Recep Günay, kulübün kapanacağını açıkladı. Günay, "Bursaspor'un yaşama şansı sıfır. Üç dönem transfer yasağı cezamız var, hatta daha fazlası da var. Puan silme cezasından kurtulmaya çalışıyoruz. Cezalara itiraz ettik. Tahkim Kurulu, değerlendiriyor. Onlar, bu kulübün yaşamasına veya kapanmasına karar verecekler. Önümüzdeki hafta Bursaspor'un kaderi belli olacak. Olumsuz bir durumda, kulüp diye bir şey yok. Açık ve net söylüyorum."  dedi.

Süper Lig'de şampiyon oldu

1966-67 sezonunda 1. Ligde şampiyon olan Bursaspor, 2003-04 sezonunda 1. Lige düştükten 2 sezon sonra 2005-06 sezonunda 1. Ligde tekrar şampiyon olup Süper Lige çıktı. Bursaspor, 2009-10 Süper Lig şampiyonu olarak 2010 Türkiye Süper Kupası'nda sahaya çıktı.

Süper Lig'de şampiyonluğa ulaşan 5. takım olmuştu

2. Lig'e düştü

Borçlarından sonra takım olarak tutunamayan Bursaspor, oyuncu transfer yasağı da aldıktan sonra önce TFF 1. Lig'e daha sonra ise TFF 2. Lig'e kadar düştü.

3. Lig tehlikesi

TFF 2. Lig Beyaz grupta yer alan Bursaspor, 14. sırada yer alıyor. Bu sezon çıktıkları 14 karşılaşmada 3 galibiyet 4 beraberlik ve 7 mağlubiyet alan Timsahlar, topladıkları 13 puanla 14. sırada yer alıyor. 

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 122
  • Engin 5 ay önce Şikayet Et
    Bir vakifkoy lu olarak bursasporun altyapısından gelen hemen her oyuncu tostumdan almıştır o zamanlar ormanlık.alanda etrafı duvarla kaplı tesislerden şampiyon olunca Özlüce tesislerine geçtiler tosttan bucks mc Donald lara geçtiler akşam.21 den sonra odalarına çekilmek.zorunda olanlar ozlucede sabahlara kadar bar diskolara ve kızlara takılmaya başladılar.hal böyle olunca akıbetleri böyl
    Cevapla
  • Güneydoğulu eymen 5 ay önce Şikayet Et
    Bence olay yönetimin iyi yönetmesi değil taraftarların çirkin hareketleri buna bağlı alınan cezalar ve bazı futbolculardan kaynaklı diye düşünüyorum
    Cevapla
  • Osman 5 ay önce Şikayet Et
    Sen gel Süper Lig de Şampiyon ol sonrada neredeyse Üçüncü lige düşme tehlikesi yaşa Bursaspor taraftarı çok iyi bir tataftar onlar adına üzgünüm Demek ki kötü idare edilmiş çok yazık
    Cevapla
  • Adem pala 5 ay önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun bu takımı ne hale getirdiniz Trabzon spor Traftarı olarak üzgünum yaziklar olsun yazıklar oolsun
    Cevapla
  • Fener 5 ay önce Şikayet Et
    Alma Mazlumun Ahını çıkar Aheste Aheste !
    Cevapla
  • arsin 5 ay önce Şikayet Et
    trabzon sporla uğraṣanin son hali. gerisi geliyor bursayi yanliz birakmicaklar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle