İngiltere'de ilginç 'VAR' kararı! Pilotlar görev başında

Tottenham - Liverpool maçında yaşanan hakem skandalının ardından İngiltere Futbol Federasyonu, hakemlerin pilotlardan kule eğitimi alması için bir hava yolu şirketiyle anlaştı.

GİRİŞ 26.11.2023 11:05 GÜNCELLEME 26.11.2023 11:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Video Hakem Sistemi sadece Türkiye'de değil dünyada da hakemlerin yanlış kararlar vermesi nedeniyle sorun olarak görülmeye devam ediyor.

Her hafta yüz milyonlarca kişinin izlediği Premier Lig'de, VAR'da yaşanan problemleri minimuma indirmek için yeni bir karar alındı.

Ligin başında Londra'da oynanan Tottenham-Liverpool maçında Luis Diaz'ın golü VAR'a giderken, VAR hakemleri ile orta hakem arasındaki anlaşmazlık nedeniyle gol verilmesi gereken pozisyonda ofsayt kararı çıkmış ve Liverpool'un golü iptal edilmişti.

Bu olay İngiltere'yi ayağa kaldırırken Premier Lig'de hakem atamalarından sorumlu kurum olan PGMOL, yaşanan bu olaydan ders çıkarmak adına farklı bir yola başvurdu.

Pilotlardan eğitim alacaklar

İngiltere'nin havayolları olan British Airways ile görüşmeler yapan PGMOL'ün başındaki isim olan Howard Webb, VAR ve orta hakemlere iletişim dersi vermesi için iki pilot ile anlaşma sağladı.

Chris Heaven ve Pete Nataraj isimli iki pilot ve uçuş eğitmeni, telsiz konuşmalarının nasıl olması gerektiği konusunda hakemleri eğitecek. Bu eğitimde iki tarafın da birbirini anlaması ve ardından da verilen kararın iki tarafın da onayından geçmesi, öncelik olacak.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    war çıkalı futbolun da zevki kalmadı.
    Cevapla