Montella, ülkesine Türkiye'yi övdü!

A Milli Takım teknik direktörü Vincenzo Montella, Türkiye'deki yaşamı ile ilgili açıklamalar yaptı. Montella, Hırvatistan ve Letonya maçındaki başarılı sonuçların ardından Başkan Erdoğan'ın kendisini aradığını söyledi.

GİRİŞ 13.11.2023 10:24 GÜNCELLEME 13.11.2023 14:53
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

A Milli Takım teknik direktörü Vincenzo Montella, İtalyan basınına ilgi çeken açıklamalar yaptı.

La Gazzetta dello Sport'un hafta sonu eki olan Sportweek'e konuşan Montella, İstanbul'da ağırladığı gazeteciye kent ve yeni yaşamı ile hakkında açıklamalarda bulundu.

Deneyimli hoca Montella, "İstanbul muhteşem bir şehir. Burada geçmişi hissediyor ama geleceği görüyorsunuz. Gelenekler ve modern dünya bir arada. 24 saat yaşayan bir şehir. Şimdilik Riva tesislerinde kalıyorum. Bir taraftan da ev arıyorum. Çok tutkulu ve sıcak insanların ülkesindeyim. Türk Milli Takımı'nı çalıştırmak benim için büyük bir onur, aynı zamanda büyük bir sorumluluk." dedi.



İşte Montella'nın açıklamaları:

"FUTBOL TUTKUSU İNANILMAZ"

"Sabah uyandığımdan akşam uyuduğum ana kadar bu sorumluluğu hissediyorum. Burada futbol tutkusu inanılmaz. Beni sokakta durduruyorlar, öpüyorlar ve teşekkür ediyorlar. Bana böyle davranan bir millet için elimden geleni yapmak istiyorum"

"BAŞKAN ERDOĞAN BENİ ARADI"

"TFF benden, önce EURO 2024, daha sonra da Dünya Kupası bileti almamı istedi. Bu takıma kazanan bir takım mantalitesi getireceğim. Hırvatistan maçından sonra başkan Erdoğan beni kutlamak için aradı. Letonya maçından sonra da tekrar aradı ve teşekkür etti. Sadece buradan bile futbolun Türkiye'de ne kadar önemli olduğunu anlayabilirsiniz."

'HAYAT KİTAP GİBİDİR'

"Adana Demirspor lige yeni yükselmiş ve sezona iyi başlamamış bir takımdı. Hayat bir kitap gibidir. O kitaba yeni bölümler yazmanız lazım. Sayfaları çevirecek cesaretim vardı. Eğer son 2 yılı Türkiye'de geçirmeseydim bugün Türk Milli Takım teknik direktörü olamazdım. Benimle önce telefonda görüştüler sonra Milano'da Hamit Altıntop ve Mustafa Eröğüt ile yüz yüze görüştüm ve hemen evet dedim."

Vincenzo Montella göreve geldikten sonra A Milli Takımımız önce Hırvatistan'ı 1-0 ve daha sonra da Letonya'yı ise 4-0 mağlup ederek gruptan çıkma iddiasını devam ettirdi.

Milli Takımımız, gruptaki bir diğer maçını 21 Kasım Salı günü Galler ile oynayacak. Türkiye maçtan galibiyetle ayrılması halinde grup liderliğini garantileyecek.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Sivasspor 5 ay önce Şikayet Et
    Türkiye ve Türk milli takımı fatih şenol Mustafa döngüsünden tamamen kurtulmalı ebediyyen.montella iyi bir tercih.süper ligi ve Türkiye iyi biliyor.üst düzey bir hocamı hayırr kesinlikle çok üst düzey bir hoca değil.ama başarıya aç ve futbolu bilen birisi.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Iddiayi devam ettirmiyor gruptan cikti Turkiye sadece torbasini etkileyecek 1. ya da 2.sirada cikacak
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    "Gruptan çıkma iddiasını devam ettirdi " cümlesi yanlış bir ifade olmuş. Gruptan çıkmayı zaten garantilemiş durumdayız. Sadece oynanacak maçın durumuna göre gruptan lider mi yoksa ikinci sırada mı çıkacağımız belli olacak.
    Cevapla
  • Taraftar 5 ay önce Şikayet Et
    Aferin, şımartın böyle sonra tepemize çıksın.
    Cevapla
  • Ads li sami 5 ay önce Şikayet Et
    Ads de kebapla şalgam suyu ile Sirdan la sıcakla şimarmadi bundan sonra hiç simarmaz.rahat ol yeğen.
    Cevapla
  • Yılmaz Öztürk 5 ay önce Şikayet Et
    O senin gibi varoş mu?
    Cevapla
  • Orhan01 5 ay önce Şikayet Et
    Yav kardesim Hamitle mamitle ne isin var.Hamit sanki uzman birisi de onla konusmus ta hemen evet demis de.Hamit ne milli takimds iyi oynadi ne de teknik drektorlukte filan bir iş yapti.Yedi icti yatti.Batirdi takimlari.Zaten oynarken de ayni kazma gibiydi.Hangi top kendisine gelse avuta ya da taça atardi.Hamitten akil almayin onu işe de almayin batarsiniz.
    Cevapla
  • Gkhn 5 ay önce Şikayet Et
    Adam aut yazamiyor daha ama r.madrid gibi bir takimda oynamis bir futbolcuyu elestirebiliyor. Memleketin sorunu, kendi isimiz haricinde her isi cok iyi biliyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle