Filistin'e destek verdiği için kadro dışı kalmıştı! Pişman değil

Filistin'e destek veren sosyal medya paylaşımı nedeniyle kadro dışı bırakılmasının ardından affedilen Bundesliga ekiplerinden Mainz 05'te forma giyen Anwar El Ghazi, görüşlerinin arkasında olduğunu duyurdu.

Filistin'e destek verdiği için kadro dışı kalmıştı! Pişman değil
Filistin'e destek verdiği için kadro dışı kalmıştı! Pişman değil
GİRİŞ 01.11.2023 16:15 GÜNCELLEME 01.11.2023 16:31
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Kadro dışı kalmasının ardından Mainz 05, hafta içi yaptığı açıklamada, Anwar El Ghazi'nin paylaşımından dolayı pişman olması ve kulüp üzerinde oluşan olumsuz havadan üzüntü duyması gerekçeleriyle affedildiğini, antrenmanlara ve kadroya yakında geri döneceğini ifade etmişti.

"İlk yazdığım fikirlerle aynı noktadayım"

Bunun üzerine sosyal medya hesabından konu hakkında açıklamalarda bulunan El Ghazi, "Çıkan tartışmaları önlemek adına, 27 Eylül 2023'te yaptığım açıklamalar, sosyal medyada sorumluluğunu aldığım ve Mainz 05'e ilettiğim, son ve değişmeyen görüşlerdir. İlk yazdığım fikirlerle aynı noktadayım. Savaşa ve şiddete, masum sivil halkların öldürülmesine, ırkçılığın her türlüsüne, İslamofobi'ye, antisemitizme, Güney Afrika'daki ayrımcılığa, işgale ve baskıya karşıyım." ifadelerini kullandı.

"Adaleti savunmaya devam edeceğim"

Kadro dışı bırakılmasına yol açan ifadelerinden pişmanlık duymadığını vurgulayan El Ghazi, "Dün, bugün ve yarın olacağı gibi, son nefesime kadar baskıya karşı insanlığı savunmaya devam edeceğim. Hiçbir devlete karşı özel bir sorumluluğum olduğunu hissetmiyorum. Kişiler veya devletler, uluslararası yasaya olan güveni sarsabilecek eylemler yapamaz. Adaleti savunmaya devam edeceğim." değerlendirmesinde bulundu.

El-Ghazi, 27 Eylül'deki paylaşımında, İsrail ile Filistin arasındaki güç dengesizliğinden bahsederek, "Nehirden denize, Filistin özgür olacak." ifadelerini kullanmış ve paylaşımını bir süre sonra silmişti.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Özgür avrupa, vay be.
    Cevapla
  • ALP 5 ay önce Şikayet Et
    Nehirden Deniz yaşasın müslümanlar.
    Cevapla
  • Abdullah Ademoğlu 6 ay önce Şikayet Et
    Maşaallah kardeşime Helal olsun
    Cevapla
  • Vatandaş 6 ay önce Şikayet Et
    Alman Hitler değilmiydi gaz odalarına tıkıp kemiklerinden sabun yapan şimdi bu itler kendilerine kapı açanlara daha beterin yapıyor
    Cevapla
  • Bilal ERDEM 6 ay önce Şikayet Et
    elhamdülillah sözlerin yanlış anlaşıldı demedi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle