Asya Şampiyonlar Ligi'nde "Kasım Süleymani" krizi: Maç iptal edildi

İran'ın Sepahan takımının Suudi Arabistan'ın El-İttihad takımı ile oynayacağı Asya Şampiyonlar Ligi müsabakasının, Suudi ekibin stadyumdaki Kasım Süleymani büstü önünde oynamayı reddetmesi nedeniyle iptal edildiği bildirildi.

GİRİŞ 02.10.2023 22:24 GÜNCELLEME 03.10.2023 10:44
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Asya Futbol Konfederasyonu (AFC) Şampiyonlar Ligi grup karşılaşmasında Suudi Arabistan'ın El-İttihad takımı ile İran'ın Sepahan takımının oynanacağı stadyumda Kasım Süleymani büstü kriz çıkardı.

İran devlet televizyonuna göre, Suudi Arabistan'ın El-İttihad takımı, Asya Şampiyonlar Ligi grup karşılaşması için yerel saatle 19.30'da İsfahan'daki Nakş-i Cihan Stadyumunda İran'ın Sepahan ekibiyle oynayacağı maça çıkmadı.



Stadyuma gelip antrenman yapan Suudi ekip, daha sonra 2020'de ABD saldırısında öldürülen İranlı general Kasım Süleymani'nin büstünün stadyumun çıkış tüneline konulmasına itiraz ederek sahaya çıkmayınca müsabaka maçın hakemi tarafından iptal edildi.

AFC'nin X sosyal medya hesabından konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Sepahan ile El Ittihad arasında İsfahan'ın Nakş-i Cihan Stadyumu'nda yapılması planlanan Asya Şampiyonlar Ligi maçı, beklenmedik ve öngörülemeyen koşullar nedeniyle iptal edildi." ifadelerine yer verildi.

İran futbol kulübü Sepahan ise maçın iptal edilmesi nedeniyle AFC'ye şikayette bulunacağını duyurdu.

KASIM SÜLEYMANİ KİMDİR?

Bir zamanlar İran'ın en güçlü ikinci adamı olan eski Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani, 3 Ocak 2020'de eski ABD Başkanı Donald Trump'ın emriyle düzenlenen bir Amerikan insansız hava aracı saldırısında öldürülmüştü.

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 33
  • 54 KC 6 ay önce Şikayet Et
    Helal olsun Suudilere o Sünni bebek katillerine iyi bir ders olur umarım.
    Cevapla
  • Kürt Oğlu Kürt 6 ay önce Şikayet Et
    şeytanın çocuğu şialar...
    Cevapla
  • Adil 6 ay önce Şikayet Et
    Darısı başımıza
    Cevapla
  • öztürk 6 ay önce Şikayet Et
    Adı Kudüs gücü ama güçlerini İslam coğrafyasında kullanıyorlar, kendilerini siyonİzmin kurduğunu buradan anlayabiliyoruz.
    Cevapla
  • Hüseyin 6 ay önce Şikayet Et
    İran herzaman ki gibi sinsiliğini devam ettiriyor. Suudi takımını tebrik ediyorum, maçı da hükmen 3 - 0 kazanmaları gerek....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle