Gomis: "Arda Güler, Fransız veya Brezilyalı olsaydı..."

Geçtiğimiz sezon Galatasaray forması giyen bu sözleşmesinin bitiminin ardından kulüten ayrılan Bafetimbi Gomis samimi açıklamalarda bulundu.

Gomis: "Arda Güler, Fransız veya Brezilyalı olsaydı..."
Gomis: "Arda Güler, Fransız veya Brezilyalı olsaydı..."
GİRİŞ 22.07.2023 08:16 GÜNCELLEME 22.07.2023 09:20
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Sezonun sona ermesiyle beraber Galatasaray'a veda eden Bafetimbi Gomis, Tivibuspor'a açıklamalarda bulundu.

"KARAR ALIRKEN ÇOK ZORLANDIM"

Bafetimbi Gomis: "Futbolu bırakıp bırakmamayı çok düşündüm ve karar alırken çok zorlandım. Eğer bırakırsam mutlu olacağım çünkü çocuklarımla vakit geçirebileceğim. Ya da mutlu olabileceğim bir proje olursa, proje beni içine çekerse oynamaya devam edeceğim."

"ELİMDEN GELENİ YAPTIM"

Bafetimbi Gomis: "Ben kendimi Galatasaray'dan büyük görmedim hiç. İyi hizmet etmek için elimden geleni yaptım. Daha fazla oynamak isterdim ama eğer oynayamazsanız da Galatasaray'a hizmet etmek için bir yol bulmalısınız. Icardi gibi çok büyük bir yıldız vardı ve oynayamadım. Bu durumda destek olmam gerekti."

"UMARIM TAKIMA DÖNER"

Bafetimbi Gomis: "Icardi ile sürekli mesajlaşıyoruz. Geçen sezon Icardi'yi takımımızda gördüğümüz için çok şanslıyız. Geri dönüp bizi mutlu ederse harika olacak. Ben şu an taraftarım ve bir taraftar olarak söylüyorum; bu aslanı takımda görmeyi çok istiyorum."

"ÖNEMLİ KATKI VERİYORDUM"

Bafetimbi Gomis: "Dürüst olmak gerekirse önceleri sahada önemli katkılar veriyordum. Gol atarak bu katkıyı vermek çok önemli. Ama şampiyon olduğunuzda bu bir oyuncu ile olacak şey değildir. Takım ile bu olur. Gomis, Icardi gol attı şampiyonuz demek yanlış. İçimizde çok önemli oyuncular var. Torreira, Muslera gibi. Okan Hoca ve Erden Timur üzerine düşeni yaptı. Yaptığımız işten zevk alıyorduk. Umarım takım bu ruhu korur."

"KABUL ETTİM

Bafetimbi Gomis: "Açıkçası o dönemde bir iki dakika oynayacak bir oyuncu değilim diye düşündüm. Ama Icardi vardı ve müthiş bir form yakalamıştı. Galatasaray'a hizmet etmek benim için çok önemli ve bu nedenle ben de durumu kabul ettim."

"ARDA GÜLER BÜYÜK YETENEK"

Bafetimbi Gomis: "Arda Güler çok büyük bir yetenek. Eğer Fransız veya Brezilyalı olsaydı çok daha fazla bonservisle ayrılırdı. Mendy benim kuzenim, onu arayarak 'Arda'ya iyi bakın' dedim. Türk olduğu için insanlar ona gerekli saygıyı göstermediler ama o gidip çok iyi oynayacak ve Türkiye'den de çok büyük yetenekler çıkacağını gösterecek."

"OKAN HOCAYA DARILDIM"

Bafetimbi Gomis: "Fenerbahçe karşısında Barış Alper'in başlamasına üzülmedim. Sadece Okan Hoca'nın benimle konuşmamasına üzüldüm. Belki bir dialog oluşturmalıydık. Fakat aldığı karar doğruydu. Fenerbahçe'nin defans anlayışına göre bu şekilde oynamalıydık."

"ŞAMPİYONLUĞU HAK ETTİ"

Bafetimbi Gomis: "Bu konuyu aramızda bir aile konuştuk ve hallettik. Okan hoca çok iyi bir sezon geçirdi. Şampiyon olmayı hak etti. Biz arkadaşız ve hiç bir problem yaşamadık. Onun için mutluyum. O bir baba olarak zor bir dönem geçirdi. Oğluna bu şampiyonluğu hediye ettiği için mutluyum. Soyunma odasında biraz tartışma oldu aramızda ama detay veremem. Hocanın üzerinde çok baskı vardı. Bu şeklide davranması gayet doğaldı.Hiçbir zaman Galatasaray için oynamam demedim."

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 9
  • Antalyalı 9 ay önce Şikayet Et
    Okan hoca Alanyaspor maçında Gomis ile yaşadığını aile içerisinde yönetimle konuşarak çözmeliydi,medya önünde paylaşmamalıydı. En büyük hatasıdır. Kenarda 4.hakemle sürekli, maç boyunca ağız dalaşına girmesi, maç sonu laf kalabığıyla yapmaya çalıştığı yorumlar (açıklamalar) oldukça rahatsız edici. Biraz dikkat etmeli, ayrıca profosyonel destek almalı.
    Cevapla
  • Suvari 9 ay önce Şikayet Et
    Önemli olan Fransız Brezilyalı olmak degil. Liginizin kaliteli olması önemli.
    Cevapla
  • Hayri 9 ay önce Şikayet Et
    Bafe seni ilk geldiğinde gönderenler utansın burada efsane olacaktın ama olsun hep iyi hatırlanacaktır büyük golcü adam.
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    tam bir progefyonelmiş empati yapıyor bravo gomis
    Cevapla
  • Taycan 9 ay önce Şikayet Et
    Helal olsun sana Kardesim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle