UEFA Başkanı Ceferin'den Suudi Arabistan'a tavsiye

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, Suudi Arabistan takımlarının son dönemde yüksek ücretler ödeyerek yaptıkları transfer stratejilerinin hata olduğunu belirtti.

UEFA Başkanı Ceferin'den Suudi Arabistan'a tavsiye
UEFA Başkanı Ceferin'den Suudi Arabistan'a tavsiye
GİRİŞ 18.06.2023 22:02 GÜNCELLEME 18.06.2023 22:03

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, Suudi Arabistan ekiplerinin fahiş fiyatlarla yaptıkları transferler hakkında eleştiri getirdi.

Cristiano Ronaldo ve Karim Benzema başta olmak üzere birçok yıldız futbolcu yüksek ücretler karşılığı Suudi Arabistan liginin yolunu tutmuştu.

Hollanda basınına konuşan Ceferin, son dönemde Avrupa'dan Orta Doğu'ya oyuncu göçü olması hakkında çekincesinin olmadığını belirtirken şunları söyledi:

"Suudi Arabistan futbolu bir hata içerisinde. Akademilere, antrenörlere, kendi oyuncularını yetiştirme sistemlerine yatırım yapmalılar. Kariyerleri neredeyse bitmek üzere olan futbolculara büyük paralar ödeyerek futbolu geliştiremezsiniz. Aynı hatayı Çinliler de yaptılar. Bana en iyi yaşında, en iyi performans düzeyinde Suudi Arabistan'a giden tek bir futbolcu gösterin. Futbol sadece parayla alakalı değildir. Oyuncular, en iyi turnuvalarda oynamak, kazanmak isterler. En iyi turnuvalar da Avrupa'da!"

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.