Türk futboluna yeni dönem başlıyor!

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, yeni sezonda yarı otomatik ofsayt sistemine geçileceğini açıkladı.

GİRİŞ 06.06.2023 13:24 GÜNCELLEME 06.06.2023 13:32
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türk futbolunda yeni bir döneme geçileceğini açıkladı. Yeni sezonda yarı otomatik ofsayt sistemi kullanılacak.

MALİYETİ 2 MİLYON EURO

Mehmet Büyükekşi yaptığı açıklamada, "Yarı otomatik ofsayt sistemi için yıllık maliyet 2 milyon euro ve 4 yıllık da sözleşme istiyorlar. Görüşmelerde belli bir seviyeye geldik. İnşallah önümüzdeki sezon yarı otomatik ofsayt sistemine geçmiş olacağız." dedi.

29 FARKLI NOKTA AYNI ANDA TAKİP EDİLECEK

Yarı otomatik ofsayt sisteminde maç esnasında oyuncuların vücutlarındaki 29 farklı nokta aynı anda takip edilecek ve pozisyonla ilgili karar kısa sürede verilecek. Stadyumda farklı noktalara yerleştirilmiş 12 özel kamera ile oyuncuların bir saniye içerisindeki 50 hareketini kaydetmek mümkün olacak.

TARTIŞMALI POZİSYON STAT EKRANINA YANSITILACAK

Yeni sistemde FIFA, tartışmalı ofsayt pozisyonlarının eş zamanlı olarak yayıncılarla paylaşılacağını temin ediyor. Ayrıca pozisyonun neden ofsayt olduğu tartışmaların önüne geçmesi ve iyice anlaşılması açısından stat ekranına yansıtacak.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 87
  • 1453RTE 10 ay önce Şikayet Et
    Mümkünse sen olmadan geçelim
    Cevapla
  • Ulaş emir 10 ay önce Şikayet Et
    Bütün takimlarimiz borç batağında hepsi can cekisiyor her yıl zararlari ikiye katlaniyor Bütün ligleri iptal edin bikac sene tesis ve statlari patates pancar soğan ekin bari ekonomiye katkiniz olsun
    Cevapla
  • erdem 10 ay önce Şikayet Et
    var kime var lobisi iyi olana var
    Cevapla
  • Konyalı 10 ay önce Şikayet Et
    O kadar parayı vermek yerine özgün bir sistemle bu iş çözülür. Ve tam otomatik sistem kamerasız hatasız bir sistem. Aklımda var ama uygulama şansı verilir mi bilmem
    Cevapla
  • Hfd 10 ay önce Şikayet Et
    Gsnin her söylediğini yapan başkan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle