Inter'den Süper Lig şampiyonuna 'Tur' hediyesi!

Milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu'nun forma giydiği Inter, Atalanta'yı yenerek Serie A'da Şampiyonlar Ligi vizesi aldı. Böylece Süper Lig şampiyonunun elemelere 1. değil 2. Tur'dan katılması kesinleşti.

Inter'den Süper Lig şampiyonuna 'Tur' hediyesi!
Inter'den Süper Lig şampiyonuna 'Tur' hediyesi!
GİRİŞ 28.05.2023 11:28 GÜNCELLEME 28.05.2023 11:38
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İtalya Serie A'da Inter'in 4. sırayı alarak Şampiyonlar Ligi'ni garantilemesi Süper Lig'i şampiyon olarak bitirecek takıma yaradı.

Mevcut ülke puanına göre Süper Lig'in şampiyonu Devler Ligi ön elemelerine 1. Tur'dan katılacaktı ancak Inter'in Serie A'da ilk 4'ü garantilemesi Süper Lig şampiyonuna elemelere 2. Tur'dan katılma hakkı sağladı.



Şampiyon sezonu daha geç açacak

Bu değişiklikle Süper Lig şampiyonu 1. ön eleme turu maçı için 11-12 Temmuz yerine 2. ön eleme turuna 25-26 Temmuz'da çıkarak sezonu daha geç açma ve daha az eleme turu oynama şansı yakaladı.

Inter, ilk 4'e giremeseydi ve Şampiyonlar Ligi finalinde Manchester City'i mağlup etseydi; Süper Lig şampiyonu Devler Ligi'ne 1. ön eleme turundan itibaren dahil olacaktı. 

Diğer yandan Süper Lig'de lider olan Galatasaray, Salı günü deplasmanda karşılaşacağı Ankaragücü'nü mağlup etmesi durumunda şampiyonluğunu ilan edecek.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Turgut Reis 10 ay önce Şikayet Et
    Ne fark eder ? Ilk turda elenirler. Avrupa kupalari laçka Türkiye ligine benzemez.
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Milyonlae harcanan süperlig sportif başarılarını yabancı ülkelere bağlı... Rusya uefa dan men Türk takımları beş takımla temsil hakkı... inter yensin 2.turdan başla..vs vs. Hani kendi başarısı nerde??? Zıpırt lig daha uygun isim...
    Cevapla
  • tito 10 ay önce Şikayet Et
    neydik ne olduk yıllarca doğrudan gruplara kalıyorduk şimdi ikinci tura sevinmemizi bekliyorlar Aziz Yıldırım gitmeden Türk futbolu kurtulmaz dediler demek kurtuluş dedikleri buymuş :)) fenerde Türk futbolu da daha beter oldu
    Cevapla