CHP yandaşı Aysever'den akla ziyan 'VAR' iddiası!

Gazeteci Enver Aysever'den akıllara zarar bir iddia daha geldi. Aysever, futboldaki Video Yardımcı Hakem (VAR) uygulamasının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yönetildiğini söyledi.

GİRİŞ 25.05.2023 13:30 GÜNCELLEME 25.05.2023 13:30
Bu Habere 556 Yorum Yapılmış

Cumhuriyetçi Halk Partisi'ne (CHP) yakınlığıyla bilinen gazeteci Enver Aysever, futboldaki VAR sisteminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yönetildiğini, ofsayta ve penaltıya Kükarar verildiğini söyledi.

Video Yardımcı Hakem (VAR) odası

"VAR ODASI KÜLLİYE'YE BAĞLANIYOR"

Tartışmalı pozisyonlarda bekleme süresinin uzun olmasının sebebinin Külliye'ye bağlanılması olduğunu iddia eden Aysever, "Cumhurbaşkanı dikkatle izliyor VAR kararlarını. Oradaki garibim hakemler saraya bağlanıyorlar. Saray karar veriyor. Ondan sonra hakem uyguluyor. Beklenenden uzun olmasının sebebi, hakemin yeteneksiz olması değil, Sayın Erdoğan ofsayt mı değil mi karar verdiği için uzun sürüyor." dedi.

VAR SİSTEMİ NEDİR?

Video yardımcı hakem (İngilizce: Video Assistant Referee: VAR), karşılaşma sırasında hakemi tereddütte bırakan ya da oyuncuların yoğun itirazda bulunduğu bir pozisyonda, hakemin ekran başında pozisyonların tekrarını izleyen diğer hakemlerle kulaklık aracılığıyla iletişim kurduğu ve onlardan gelen bilgiye göre karar verdiği bir sistem olarak tanımlanabilir.  VAR sistemi 2018 yılında resmi olarak kullanılmaya başlanmıştır.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 556
  • SESA 10 ay önce Şikayet Et
    ofsaytın çocuğu
    Cevapla
  • fikret demirbaş 10 ay önce Şikayet Et
    bu kadar yalan konusurken acaba hiçmi ahlakan rahaztsız olmuyorlar
    Cevapla
  • hayrabolu 10 ay önce Şikayet Et
    Ayasofyadan ezanlar yükseldikçe bunlar kuduruyor. sonra da saçmalıyorlar.
    Cevapla
  • fb1453 10 ay önce Şikayet Et
    Reis fenerli. o zaman niye şampiyon olamıyoz.
    Cevapla
  • ayhan 10 ay önce Şikayet Et
    bizde gerizekalıyız yedik bunu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle