Türk futbolu için kritik gün! Önemli kararlar alınacak

Bugün TFF ve Kulüpler Birliği buluşacak. Süper Lig'de yol haritası bugün belli olacak. Yabancı kuralında Premier Lig örnek alınacak.

GİRİŞ 12.04.2023 09:34 GÜNCELLEME 12.04.2023 09:43
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

Bugün Türk futbolu açısından kritik bir gün yaşanacak. Saat 15.00'te La Shangari Hotel'de TFF ve Kulüpler Birliği bir araya gelecek. Bu toplantıdan önemli kararların çıkması bekleniyor. Kulüplerin özkaynaklarına dönmelerini hedefleyen "B Takım" projesine önümüzdeki yıl için izin verileceği açıklanmıştı. B Takım gündemi ile alakalı toplantıya teknik direktörler de çağrıldı. Formatla ilgili son ayrıntıların bu görüşmede nihai sonuca bağlanması bekleniyor.

ADA'YA BENZER FORMÜL

Ayrıca önümüzdeki yıl yabancı konusunda Premier Lig modeli esas alınacak. İngiltere'de sınırsız yabancı hakkı bulunan kulüpler, buna karşın çalışma izni almak zorunda. Çalışma izninin çıkabilmesi için, oyuncunun ülkesinin milli takımının son 2 yıldaki maçlarının %75'inde forma giymiş olması gerek. Bunun yanında takımların kadrolarında 21 yaşından büyük en fazla 17 oyuncu olması kabul ediliyor. Türkiye'de uygulanacak sistemin daha esnek olacağı öngörülüyor.

TEKRAR İSTİFASI İSTENECEK

Yüzde 75'lik milli takım şartının epey aşağıya çekilmesi bekleniyor. Diğer kulüp başkanlarının da hazır bulunacağı toplantıda TFF yetkilileriyle görüşecek olan Galatasaray Başkanı Özbek, hakem hataları ve MHK Başkanı Lale Orta'nın, yayıncı kuruluşa müdahalesi ile sonrasında yaptığı açıklamalara dair duydukları rahatsızlıkları dile getirecek. Orta'nın bir kez daha istifası istenecek. İftar sonrası ise başkanların Beşiktaş-Atletico Madrid maçını izlemesi bekleniyor.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 66
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Futbolun bozulmasının 2 sebebi Futbola siyaset girdi boozuldu Futbolda eskisi gibi para dönmedi bozuldu
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bizim lig orta oyunlarla primier lig olacak oh oh ne güzel. siz önce bir süper lig olmayı başarın
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    futbolun kurtuluşu iş adamlarından kulüplerin kurtulmasına bağlı
    Cevapla
  • Aydın 1 yıl önce Şikayet Et
    Plastik parçası 3 direk arasından geçecek diye hala vaktini boşa harcayanlar var mı? Çocuklarınıza takım ruhu aşılamayın olmayan saçma şeyler uydurmayın. Kuran ruhunu aşılayın kuranla vaktini geçirsin Kuranın mucizelerine tanıklık etsin
    Cevapla
  • Tengri 1 yıl önce Şikayet Et
    Eh be birader.herşeyin yeri ayrı
    Cevapla
  • Gs lı Cevdet 1 yıl önce Şikayet Et
    3 büyükler memnun edilmeden sorunlar bitmez. Her sene birisi şampiyon olsun.Kendi aralarında istanbul ligi kursunlar.Böyle kepazelik görülmedi yeter ya
    Cevapla
  • Fuat BAYIR 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir gs li olarak yoruma bak son 10 şampiyonluğun 5'inde şampiyon olanlar ligde Adalet yok diye ligi tehdit ediyor senin gibi anti futbol sever birisi üç büyükler diyebiliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle