TFF resmen duyurdu! Bir transfer hakkı daha...

Türkiye Futbol Federasyonu, depremden zarar gören illerde kariyerini sürdüren futbolcu ve teknik adamlara, bu sezon 2 kulüpte tescil edildiyse ekstra 1 transfer hakkı daha verdi.

GİRİŞ 23.02.2023 11:11 GÜNCELLEME 23.02.2023 15:12
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) transfer ve tescil döneminde değişikliğe gidildiğini açıkladı.

TFF, 1 sezon içerisinde aynı ligden en fazla 2 takımda oynayabilen futbolcular ile teknik adamların 3. bir kulübe tesciline müsaade etti. Bu haktan depremden zarar görmüş 11 ilde kariyerini sürdüren futbolcular ve teknik adamlar yararlanabilecek.

TFF'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Federasyonumuzun talebi ve FIFA'nın onayı ile 5 Mart 2023 tarihine kadar uzatılan 2022-2023 İkinci Transfer ve Tescil Dönemi kararına ilave olarak, deprem felaketi nedeniyle ligden çekilme talebi kabul edilen kulüplerde tescilli futbolcularının bu sezon 4 farklı kulübe tescil edilebilmesine ve aynı veya farklı ligde 3 kulübün müsabakalarında oynayabilmelerine izin verilmiştir.

Bu duruma ilaveten, ligden çekilme talebi kabul edilen Spor Toto Süper Lig ve Spor Toto 1. Lig kulüplerinde tescilli futbolcuların kulübü ile transfer edecek kulübün anlaşması ve ilgili futbol federasyonunun onay vermesi halinde, 5 Mart 2023 tarihine kadar uluslararası transfer olabileceklerdir.

Ayrıca, Federasyonumuzun almış olduğu kararla, ligden çekilen kulüplerde tescilli teknik adamlar bu sezonda üç kulüp adına tescil edilebilecektir."

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 20
  • ankaralı bamya 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun Galatasaray lobisine. İstediği atı koşturuyor.
    Cevapla
  • Bamyasever 1 yıl önce Şikayet Et
    Galatasaray la ne alakası var. Ligden çekilen takımların futbolcularıyla alakalı bi durum. İlk önce haberi oku, foruma sonra gel. Hemen başlığı görüp forma inme
    Cevapla
  • Çarşı 1 yıl önce Şikayet Et
    TFF değil Gs derneği?
    Cevapla
  • Vali 1 yıl önce Şikayet Et
    TFF federasyon çalışanları ve hakemlere ödeyeceği parayı depremzedelere bağışlasın.Gs nin şampiyonluğu için bu kadar para harcamayın.Ligi iptal edin,gs yi şampiyon ilan edin.Bari para hayırlı bir iş için kullanılsın.
    Cevapla
  • Osmanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Mustafa sende hakkı ile şampiyonluğa inanıyorsun ya. Ne kadar deprem olsa boş
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    GS Zaten hakkıyla şampiyon oluyor sizin cakalliviniza gerek yok
    Cevapla
  • Besiktaşlı 1 yıl önce Şikayet Et
    GS li TFF ne demiş?
    Cevapla
  • Besiktaşlı 1 yıl önce Şikayet Et
    GS yi kalkındırma ve şampiyon yapma derneği TFF ne demiş?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle