Acı haber! Taner Savut'un DNA'sı uyum gösterdi

Hatay'da enkaz altında kalarak yaşamını yitiren Hatayspor Sportif Direktörü Taner Savut'un kariyerinden ilginç hikayeler ortaya çıktı. iki sezon F.Bahçe forması giyen Taner Savut'un bir de Volkan Demirel'in koruduğu kaleye golü var...

GİRİŞ 21.02.2023 09:42 GÜNCELLEME 21.02.2023 16:19
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde etkilenen Hatay'ın Antakya ilçesindeki Rönesans Rezidans da yıkıldı.

Rezidansın enkazında yapılan arama ve kurtarma çalışmaları sırasında geçtiğimiz günlerde Hataysporlu futbolcu Atsu'nun cansız bedenine ulaşılırken; aynı binada kaldığı bilinen Hatayspor Sportif Direktörü Taner Savut'tan da acı haber geldi. 

DNA ÖRNEĞİNDE %90 UYUM TESPİT EDİLDİ

Enkaz altında kalan Hatayspor Sportif Direktörü Taner Savut ile ilgili üzücü bir gelişme yaşandı. Savut'a benzeyen bir cenazenin Adana'da olduğu belirlenince ağabeyinden DNA örneği alındı. Ağabeyinin yüzüğünden teşhis ettiği Taner Savut ile DNA'sının da %90 uyum tespit edildiği öğrenildi.

HATAYSPOR DUYURDU

Hatayspor, Sportif Direktör Taner Savut'un deprem felaketinde hayatını kaybettiğini açıkladı. Hatayspor'un sosyal medya hesabından paylaşılan taziye mesajında, "Sportif Direktörümüz Taner Savut'u kaybetmenin derin acısını yaşıyoruz. Hocamıza yüce Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Seni unutmayacağız Taner hoca. Mekanın cennet olsun. Her zaman kalbimizdesin" ifadeleri kullanıldı.



TANER SAVUT KİMDİR?

10 Ağustos 1974 İzmir doğumlu Taner Savut futbola 12 yaşında İzmirspor'un altyapısında başladı. Yine İzmirspor'da profesyonel olan Taner Savut daha sonra sırasıyla; Fenerbahçe, Göztepe, Siirt Jetpa Spor, Sakaryaspor, Alanyaspor ve Tokatspor formaları giydi. Bu takımlarda 18 yıl profesyonel futbol oynayıp, yaklaşık 500 resmi maça çıkan Taner Savut aktif futbol hayatını sonlandırdıktan sonra Sportif Direktörlük görevi yaptı. Toplamda 7 sezon olmak üzere, 5 sezon Alanyaspor, 2 sezon Manisa Futbol Kulübü'nde Sportif Direktörlük görevi yürüttü. Taner Savut UEFA – B Antrenörlük Lisansı'na ve Türkiye Futbol Federasyonu Sportif Direktörlük belgesine sahiptir. Taner Savut, Hatayspor'da sportif direktörlük görevini sürdürmektedir.

FENERBAHÇE'DE OYNADI

Taner Savut 1997 yılında İzmirspor'dan Fenerbahçe'ye transfer oldu. Sarı-Lacivertli ekipte iki sezon boyunca top koşturan Taner Savut, 30 kez Fenerbahçe forması giydi. Sağ kanatta görev alan futbolcu 1999 yılında Fenerbahçe'den ayrılarak Siirt Jetpa Kulübü'ne transfer oldu.

VOLKAN DEMİREL'İN KORUDUĞU FENERBAHÇE KALESİNE GOLÜ VAR

Sarı-Lacivertli ekipten ayrıldıktan yıllar sonra Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe'ye rakip olan Taner Savut, Alanyaspor forması ile şimdilerde Hatayspor Teknik Direktörü olan Volkan Demirel'in koruduğu kaleye bir de gol attı. 2007-2008 sezonu Türkiye Kupası'nda Alanyaspor sahasında Fenerbahçe 10-3 mağlup olurken Akdeniz temsilcisinin ilk golünü Taner Savut kaydetmişti.

YILLAR SONRA HATAY'DA BULUŞTULAR

Kaderin cilvesi olsa gerek Taner Savut ve Volkan Demirel bu golden 15 yıl sonra Hatayspor'un başarısı için bir araya gelmişti. Hatay'ı vuran depremde Hatayspor Sportif Direktörü Taner Savut enkaz altında kalırken Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel günlerce takım arkadaşından gelecek iyi haberi bekledi ancak Savut'un cansız bedeni dün enkaz altından çıkarıldı.



VOLKAN DEMİREL'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Volkan Demirel, Taner Savut'un vefatı sonrası, "Hatayspor Sportif Direktörümüz, kıymetli çalışma arkadaşım, yüreği güzel kardeşim Taner Savut’u kaybetmenin tarif edilemez acısı içindeyim. Her zaman büyük bir sevgi ve saygıyla hatırlanacaksın. Tüm sevenlerinin, hepimizin başı sağolsun." şeklinde bir açıklama yaptı.

Hatayspor Sportif Direktörü Taner Savut'un vefatının ardından TFF ve bir çok kulüp baş sağlığı mesajı yayınladı:

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU (TFF)

Spor Toto Süper Lig kulüplerinden Atakaş Hatayspor'un Sportif Direktörü Taner Savut'un ülkemizi yasa boğan deprem felaketinde hayatını kaybettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Taner Savut'a Allah'tan rahmet; kederli ailesine, yakınlarına ve Hatayspor camiasına başsağlığı dileriz. Bu vesileyle bir kez daha depremde kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Aziz milletimizin başı sağ olsun, bu acılar bir daha yaşanmamak üzere son bulsun.

HATAYSPOR

Sportif Direktörümüz Taner Savut'u kaybetmenin derin acısını yaşıyoruz. Hocamıza yüce Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz. Seni unutmayacağız Taner hoca. Mekanın cennet olsun. Her zaman kalbimizdesin.

FENERBAHÇE

Bir dönem formamızı giyen Atakaş Hatayspor Sportif Direktörü Taner Savut'un vefat ettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Merhuma Allah'tan rahmet; ailesine, Hatayspor'a ve futbol camiamıza baş sağlığı dileriz.

GALATASARAY

Eski futbolcu ve A. Hatayspor Sportif Direktörü Taner Savut'un, deprem felaketinde vefat ettiğini derin bir üzüntüyle öğrendik. Merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına ve tüm futbol camiasına baş sağlığı dileriz.

TRABZONSPOR

Atakaş Hatayspor'un sportif direktörü Taner Savut'un deprem felaketi sonucu hayatını kaybettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.  Merhum Taner Savut'a Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına, sevenlerine ve Atakaş Hatayspor camiasına baş sağlığı dileriz.

İSTANBULSPOR

Hatayspor'un Sportif Direktörü Taner Savut'un Hatay'da meydana gelen depremde hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah'tan rahmet; ailesine ve Hatayspor camiasına baş sağlığı dileriz.

ANTALYASPOR

Atakaş Hatayspor'un Sportif Direktörü Taner Savut'un da deprem felaketi sonucu hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Taner Savut'a Allah'tan rahmet; ailesi, sevenleri ve Hatayspor camiasına baş sağlığı dileriz.

ALANYASPOR

Eski futbolcumuz, kaptanımız ve sportif direktörümüz, Hatayspor Sportif Direktörü Taner Savut'un, deprem felaketinde vefat ettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına ve tüm futbol camiasına başsağlığı dileriz.

ADANA DEMİRSPOR

Atakaş Hatayspor'un Sportif Direktörü Taner Savut'un, ülkemizde meydana gelen deprem felaketinde hayatını kaybettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Savut'a Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve Hatayspor camiasına baş sağlığı dileriz.

MKE ANKARAGÜCÜ

Atakaş Hatayspor Sportif Direktörü Taner Savut'a Allah'tan rahmet; başta ailesi olmak üzere Hatayspor camiasına baş sağlığı diliyoruz. Mekanı cennet olsun.

KONYASPOR

Hatayspor Sportif Direktörü Taner Savut'a Allah'tan rahmet; başta ailesi olmak üzere Hatayspor camiasına baş sağlığı diliyoruz. Mekanı cennet olsun.

GİRESUNSPOR

Atakaş Hatayspor'un Sportif Direktörü Taner Savut'un vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve Atakaş Hatayspor camiasına baş sağlığı dileriz

GÖZTEPE

Bir dönem kulübümüzde de forma giymiş olan A. Hatayspor Sportif Direktörü Taner Savut'un deprem felaketinde vefat ettiği haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve Türk futbol camiasına baş sağlığı dileriz.

ALTAY

Atakaş Hatayspor'un Sportif Direktörü Taner Savut'un yaşanan deprem felaketi sonucu vefat ettiği haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesi başta olmak üzere, Hatayspor ve Türk futbol camiasına baş sağlığı diliyoruz.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 3
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin
    Cevapla
  • kerem 1 yıl önce Şikayet Et
    allah rahmet eylesin ailesinin ve tüm halkımızın başı sağolsun inşallah
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet etsin
    Cevapla