PFDK sevkleri açıklandı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği'nce Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na yapılan sevk raporları belli oldu.

PFDK sevkleri açıklandı
PFDK sevkleri açıklandı
GİRİŞ 24.01.2023 19:40 GÜNCELLEME 24.01.2023 20:31

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği'nce Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na yapılan sevk raporları belli oldu.

Hukuk müşavirliğinin Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'i kulüp internet sitesindeki açıklamaları nedeniyle sportmenliğe aykırı hareketi gerekçesiyle tedbirsiz olarak PFDK'ye verdiği aktarıldı.

Açıklamada, Kayserispor Kulübü Başkanı Ali Çamlı'nın hakem soyunma odası koridorlarındaki hareketi nedeniyle tedbirli olarak PFDK'ye sevk edildiği kaydedildi. Ayrıca sarı-kırmızılı kulübün 11 görevlisinin de disipline verildiği belirtildi.

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Erol Bilecik'in HangiKredi Ümraniyespor mücadelesi sonrasındaki hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında açıklamaları nedeniyle tedbirsiz olarak disipline gönderildiği vurgulandı. Ümraniyespor Teknik Direktörü Recep Uçar'ın da Bilecik ile aynı gerekçeden dolayı PFDK'ye sevk edildiği kaydedildi.

Rosier hakareti nedeniyle disipline verildi

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında deplasmanda oynanan Yukatel Kayserispor müsabakasında oyundan atılan Beşiktaşlı Rosier'in hakareti nedeniyle disipline verildiği bildirildi.

İstanbul'daki Galatasaray karşılaşmasında kırmızı kart gören Antalyasporlu Luiz Adriano'nun ise kural dışı hareketi nedeniyle tedbirli olarak disipline gönderildiği belirtildi.

Bitexen Giresunspor'un antrenörü Sinan Közen'in sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle tedbirli olarak disiplin kuruluna yollandığı aktarıldı.

Hukuk müşavirliğinin ayrıca Süper Lig'den Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Adana Demrispor, İstanbul Başakşehir, Kasımpaşa, Kayserispor ve Ümraniyespor kulüplerini bir veya daha fazla gerekçeden PFDK'ye sevk ettiği duyuruldu.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.