Kasapoğlu'ndan yabancı hakem açıklaması!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Kasapoğlu'ndan yabancı hakem açıklaması!
Kasapoğlu'ndan yabancı hakem açıklaması!
GİRİŞ 19.01.2023 14:42 GÜNCELLEME 19.01.2023 14:45

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu A Haber'e konuştu.

İşte Kasapoğlu'nun açıklamaları:

"Her konuda olduğu gibi güven ortamı futbolda da sporun diğer alanlarında da en hayati konulardan bir tanesi. Güveni tesis etmeden bu anlamdaki şeffaflığı adaleti ortaya koymadan elbette mesafe almanız mümkün değil. O yüzden VAR da aslında bununla ilişkili bir konu. Spor artık iki takımı ilgilendiren bir konu değil. Spor global bir olgu, sınır ötesi etkisi var. Devasa bir endüstri. Çok güçlü bir alan artık spor. O yüzden sporda güven ortamını tesis etmek zorundayız. Toksik ortamın hiç kimseye faydası yok.

O yüzden herkese görev düşüyor medyasından taraftarına kadar. Taraftarından yöneticisine kadar, oyuncusundan teknik ekibe kadar. Tüm paydaşların sorumlulukları var. Bunları yerine getirmek gerekiyor. Bu inancı ortaya koymak gerekiyor. VAR hataları minimize etme anlamında atılmış bir adımdır. Şeffaflığı ortaya koyma noktasında adaleti güçlü kılma noktasında atılmış bir adımdır. Süreçler oturdukça bu anlamdaki güven düzeyi ve tatmin düzeyi artacaktır diye düşünüyorum. Aslolan Burada kayıtların açıklanması noktasında hem bu sistemin oturması noktasında birbirimize inanmamız.

Kararı veren insan. Hakemlerin bu anlamdaki güvenilirliği, hakem noktasındaki çerçevesinin genişletilmesi. Bunun da çok önemli bir konu olduğunu düşünüyorum. Türkiye yeteneklerle dolu bir ülke. Özellikle hakem konusunda da yeni bir takım açılımlar hakem akademisi bu anlamda federasyonun böyle bir çalışması var. Yetenekli hakemlerin tespiti keşfedilmesi bu alanda bu süreçlere kanalize edilmesi inanıyorum ki bu süreçlerdeki tartışmaları da minimize edecektir.

FUTBOLDA "YABANCI HAKEM" TARTIŞMASI

Özellikle hakem konusunda da yeni bir takım açılımlar hakem akademisi bu anlamda federasyonun böyle bir çalışması var. Yetenekli hakemlerin tespiti keşfedilmesi bu alanda bu süreçlere kanalize edilmesi inanıyorum ki bu süreçlerdeki tartışmaları da minimize edecektir. Ben insanımıza güvenmekten yanayım. Bu anlamdaki tüm eğitim geliştirme süreçlerini seferber etmekten yanayım.

VAR KAYITLARININ AÇIKLANMASI

Federasyonun bu noktadaki kararıdır. Az önce de bahsettiğim gibi federasyon bu süreçleri nasıl daha şeffaf yönetiriz bu anlamda güven ortamını nasıl tesis ederiz gayretindedir. Bu süreçlerin oturması çok mühim.

KAYNAK: A HABER
Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.