IFAB ve FIFA'dan kritik toplantı! Kural değişikliği için 3 öneri masada

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB) ve FIFA, maçlarda kaybolan süreleri önleyebilmek için olası değişiklikleri değerlendirecek.

IFAB ve FIFA'dan kritik toplantı! Kural değişikliği için 3 öneri masada
IFAB ve FIFA'dan kritik toplantı! Kural değişikliği için 3 öneri masada
GİRİŞ 17.01.2023 19:31 GÜNCELLEME 17.01.2023 19:35
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

FIFA ve IFAB'ın yarın Londra'da gerçekleştireceği yıllık toplantıda maçlarda topun oyun kalma süresini artırabilmek için değişiklik önerilerini tartışacak.

Times'ta yer alan haberde, yarınki toplantıda FIFA ve IFAB'ın 3 öneriyi değerlendireceği belirtildi. Haberde, basketbolda olduğu gibi maçlarda sürenin durdurulmasının da önerilerinden biri olduğu aktarıldı.

Arsenal'in eski başkan yardımcılarından ve şu anda İngiltere Futbol Federasyonu ve Premier Lig'in elçisi olarak görev yapan David Dein, Times'a yaptığı açıklamada, "Top her dışarı çıktığında saatin durmasını önermiyorum ama zaman kaybına en çok neden olan gol sevinçleri, oyuncu değişiklikleri, sakatlıklar, penaltılar ve VAR incelemeleri sırasında böyle bir uygulama yapılabilir." ifadelerini kullandı.

Kurulda tartışılacak önerilerden ikincisinin 2022 Dünya Kupası'nda uygulanmaya başlanan uzatma dakikaları kuralı olduğu belirtildi. Ancak maçların çok fazla uzamasından dolayı bu kuralla ilgili endişeler olduğu belirtildi.

Katar'ın ev sahipliğindeki turnuvanın ardından Süper Lig'de de uygulanmaya başlayan kuralın ilerleyen dönemde diğer liglerde de uygulanabileceği ifade edilmişti

Ek olarak basketbolda olduğu gibi topun dışarıya çıktığı durumlarda belirli bir süre içinde topu tekrar oyuna sokma kuralının da düşünüldüğü kaydedildi.

KAYNAK: NT
SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 9
  • Uğur 1 yıl önce Şikayet Et
    Desene Gs maçları en az 10 dk sırf Muslera yüzünden uzayacak hak yerini bulur.
    Cevapla
  • nitekim 1 yıl önce Şikayet Et
    katılıyorum süre durdurulmalı zaten süre durdurulursa oyuncular maçı bu derece oyalamaya çalışmayacaktır
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence hakem maç biterken uzatma gösteriyor önde olan takım oyunu soğutmak için oyuncu değişikliği gidiyor. Uzatma tabelası kalkınca değişiklik yapılması güzel olur.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    asıl ofsaytı kaldırsınlar
    Cevapla
  • atilla 1 yıl önce Şikayet Et
    basketbol maçları gibi olursa ,maçlar sanırım 90 dakika değil 150 dakikaya çıkabilir ayrıca kalecilerde topun elden çıkması gereken zaman kuralı tekrar geri gelmesi uygun olabilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle