Fatih Terim yeni adresi için ipucu verdi: Olağanüstü rakamlarla gelenler oldu

Teknik direktör Fatih Terim, Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra birçok teklif aldığını dile getirdi.

GİRİŞ 24.12.2022 09:45 GÜNCELLEME 24.12.2022 22:51
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Galatasaray ve Türk futbolunun efsane isimlerinden Fatih Terim, katıldığı bir televizyon programında kariyerine ve projelerini dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Galatasaray'dan olaylı bir şekilde ayrılan Terim, birçok konu hakkında konuşurken, olağanüstü teklifler aldığını ancak hepsini reddettiğini duyurdu.

Türk futbolunun deneyimli teknik adamı ve Galatasaray'ın efsane ismi Fatih Terim, Monako Prensliği tarafından her sene verilen "Golden Foot" (Altın Ayak) ödülüne layık görülürken, ödülünü almasının ardından Monaco'da TRT Spor'a açıklamalarda bulundu.

Kariyerine ve hedeflerine dair birçok konuya değinen Terim, merak edilen birçok konuya da açıklık getirdi.

"BENİ GURURLANDIRIYOR"

İtalya ve UEFA Kupası'nı kazandıktan sonra doğal olarak her tarafta daha tanınır oluyorsunuz. Burada beni en çok etkileyen, duyulan saygı ve sevgi. Tabii ki bu beni gururlandırıyor. Bir Türk insanının dışarda sayılıp sevilmesi beni mutlu ediyor. O yüzden dışarıyı önemsiyorum. Allah'a şükür burada olmaktan dolayı mutluyum. Bu ve buna benzer toplantı ve etkinliklere çok katıldım. Burada daha dikkatli olmak gerekiyor."

"UEFA Şampiyonluğu bir Türk antrenörünün ilk defa kazandığı bir şey. O bizim adımıza bir milat denebilir. Hemen arkasından İtalya'ya gidişimiz bizi çok daha yukarı çekti. İnanıyorum ki çektiğimiz belgeselden sonra daha da tanınmamız arttı."

"DİNLENMEYE İHTİYACIM VARMIŞ"

"Böyle bir dinlenmeye ihtiyacım varmış. Bıraktığımın 15-20. gününde de teklif aldım. Oradan bugüne hayır dememin sebebi buydu. İlk defa böyle uzun dinlendim. Hiç durmadan bunca sene kolay değil. Rüzgar yükseklerde sert eser tabii. Hazırlıklı olmanız lazım yoksa üşürsünüz."

"YAPTIKLARIMIZ KOLAY DEĞİLDİ"

"Arkadaşlarımla kupalarla bir resim çektirdik. O ara oynadığımız maçları, kupaları düşününce o zaman anlıyorsunuz. Harcadığınız mesai, zaman o zaman anlaşılıyor. Yaptıklarımız hiç kolay değildi. Aileme teşekkür ediyorum. Orada bulduk huzuru ve dayanma gücünü."

"ZİHNEN İYİ HİSSEDİYORUM"

"Ekranın önünde bir ara devamlı bağırırken gösteriyordu. Bugün dönüşümünü yakalayamayan hiç bir insan başarılı olamaz. Eskinin önemli şeylerini alabilirsiniz ama yeni şeyler katmak zorundasınız. Doğru değişimler hem insana hem de yaptığınız işe iyi gelir. Kendimi zihnen iyi hissediyorum. Bakalım neye karar vereceğiz."

"DEĞİŞMEYEN TEK ŞEY ÖNYARGI..."

"Değişmeyen tek şey ön yargılı olmamaktır. GQ dergisi için röportajı Katar'da yaptık. O zaman çok sıcaktı. Ama Dünya Kupası zamanında böyle olmuyor dediler. Gittiğimiz gün yağmur çiseledi. Önyargılı olmamak lazım. Katar'daki Dünya Kupası bunu gösterdi."

"ARTIK YENİ ŞEYLER SÖYLEMELİYİZ"

"Dünya Kupası için bundan sonra da kasım-aralık döneminin tartışılması gerekiyor. Burada mecburiyetten koyuldu. Ben inanıyorum ki Dünya bunu tartışacaktır. Adam oynamış 50-60 maç... Haziranda, bütün senenin yıpranmışlığıyla gelen bir oyuncu grubu var. Artık yeni şeyler söylemeliyiz. Bundan birkaç ay önce Paris'teydik. Maç 20 dakika geç başladı. Kaç milyar insan izliyor. Bunu Şampiyonlar Ligi'nde yapıyorsunuz. Demek ki bizde oynanması gereken bazı maçlar bahanesiz oynanmalı. Demek ki olabiliyor."

MESSİ SÖZLERİ

"Biraz daha hareket, çabukluk ve tempo katmak istiyor futbol. Ben ciddi anlamda Messi hayranıyım. Veya çok beğenen biriyim. Diğer bütün büyük oyuncular, hakikaten büyük oyuncular. Ancak Lionel Messi'nin sahada istediği zaman yapamayacağı hiçbir şey yok. Arjantin Messi'ye odaklı bir oyun tarzını benimsemek zorundaydı zaten. Turnuvanın en iyi orta sahası da onlardaydı. Dünya da bir tuhaf. Adamın kariyerine baktığınızda kazanmadığı hiçbir şey yok. Dünya Kupası'nı almasa biz bu adamı bir yere koymayacak mıyız."

"Messi sahada çok lider... Bir canlı izleyin, görürsünüz. Millet sanıyor ki hiç konuşmuyor. Çok yönlendiriyor. Bakışıyla, konuşmasıyla çok yönlendiriyor. Lider olmayan hiçbir insan, burada olamaz."

"Amrabat ve Elmander çok uzaktan otele beni ziyarete geldi. Diğerleriyle statlarda karşılaştık. Herkes kendi hakemini kazanmaya çalışıyor. Biz en iyi hakemimizi göndermemek için uğraştığımız için... Genel olarak hakemler de iyi yönetti."

"1 dk 40 sn. attığımız taç var. 3 dakikada attığımız frikik var. Böyle böyle 45-50 dakika yok. Kalecinin 1.dakikadan itibaren vakit geçirme isteği olmaması gerekir. Olursa da sizin çok çabuk kullanmanız gerekir. Ben şunu önerdim; görsel yayınlar çok önemli."

"TÜRK MİLLETİ GÖRDÜĞÜNE İNANIR"

"Türk milleti gördüğüne inanır. Haftanın oyuncusunu seçiyoruz, takımını seçiyoruz... Haftanın aldatanını da seçelim. İlk görüntüler 18 takımdan olsun. Her hafta seçeceğiz. Birkaçını gösterirlerse taraf tutuyor olabilir. Bizde 18 oyuncu bulunur."

"Taktik bilgisi önemli ama kendisinin inandığı sistem nedir o önemli. Değişik kelimelerden değişik şeyleri kullanabiliriz. Ben yeni terimlerden Fatih Terim'i tercih edeyim. Kaleci antrenörlüğü büyük bir uzmanlık alanı. Duran top hocaları değişiyor. Fizik açıdan önemli insanlara teslim ediyorsunuz. Dolayısıyla ben son direktörlüğümde sportif direktörlüğünde scout, analiz hepsini kursa tabii tuttuk. Umuyorum ki hala devam ediyordur."

"BASKIYI KİM İSTER?"

"Antrenörün baskılara dayanması gerekir. Baskısız bir teknik adamlık hiçbir yerde yoktur. 20 maç kazanın 20'sinde aman bu çok önemli dediler. Şampiyon oldum, sonraki gün bana 'Hocam aman diyeyim önümüzdeki sezon çok önemli' diyenler oldu. Nelerle uğraştık. Baskı beni motive etmiyor. Baskıyı kim ister? Baskıyla yaşamayı öğreniyorsun."

"TUTARLI OLMAYAN HATA YAPAR"

"Tutarlı olmayan insan hata yapar. Dünyanın en zeki insanları sporculardır. Zeki olmasa spor yapamaz. Duruşunuzdan her şeyi çözebilirler anlayabilirler. 'Hocamız da korkuyor' derse oyuncu aleyhinize olur. Sizin duruşunuz oraya mesaj veriyor. Belhanda 'bir gün hocam ben niye yokum' demiş bense 'çünkü ben hocayım' demişim. Muhakkak izah ederim bunu ama izah etmek zorunda olmadığımı ifade etmek istiyorum. Belhanda çok karakterli bir çocuk. Kolay kolay yönetilemeyecek bir oyuncu."

"OLAĞANÜSTÜ RAKAMLARLA GELENLER OLDU"

"Sosyal medyayı biraz daha aktif kullanacağım. Benim hayatım futbol. Kendim en iyi yaptığım iş olarak bunu biliyorum. Yakın bir zamanda gereğini söyleriz. Herkes de anlar. Bir çok Milli Takım, kulüp olağanüstü rakamlarla da gelenler oldu ama ben hep reddettim"

"BEN BİTTİ DEMEDEN BİTMEZ"

"Benim hikayem ben bitti demeden bitmez. Benim yerime fikir belirtenler var ama bitmez."

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 28
  • harun 1 yıl önce Şikayet Et
    yorumlara bak yahu. Terbiyesiz insanlar. Çoğunuz daha portakal suyu değilken bu adam Türkiye'ye Avrupa kupası getirdi.
    Cevapla
  • Diyarbakır 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamın arkasında hala lobiler var, habire reklamını yapıp pazarlıyorlar ama gidemedi bir yere.Türkiye den başka bir yerde başarılı olamaz, kağıttan kaplan bu adam.
    Cevapla
  • Gs lı Cevdet 1 yıl önce Şikayet Et
    Hocam Varol büyük hocasın sen aslansın kralsın en büyük sensin. Tek isteğimiz şu önce gs dan sonra Türk futbolundan uzak dur. Allah aşkına dönme. Biz böyle iyiyiz.
    Cevapla
  • rıfkı efendi 1 yıl önce Şikayet Et
    terim trasnferlerde komisyon alamayacağı takıma gitmez alıştı gs milli takım durumuna ....
    Cevapla
  • Ttttt 1 yıl önce Şikayet Et
    Aman turkiyeden uzak dur ..arda turanida al git
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle