Dünya bu olayı konuşuyor! İranlı futbolcu Amir Reza Nasr Azadani idamla karşı karşıya

İran'da kadın hakları için yapılan protestolara katılan İranlı futbolcu Amir Reza Nasr Azadini, şirk koştuğu gerekçesiyle idam edilebilir.

GİRİŞ 13.12.2022 22:55 GÜNCELLEME 14.12.2022 10:33
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

2. Ligde İranjavan takımında forma giyen 26 yaşındaki savunma oyuncusu Amir Reza Nasr Azadani, İran'da kadın hakları için yapılan protestolara katılarak destek verdiği gerekçesiyle idam edilme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

NTV Spor'daki habere göre; Oyuncunun İran kanunlarına göre; "şirk koştuğu" nedeniyle idamla yargılanacağı ifade ediliyor.

Albayı öldürdüğü iddia edildi

Diğer taraftan İran yerel basınında yer alan haberlerde ise; futbolcunun bir albayı ve Besic olarak bilinen gönüllü milis teşkilatının iki üyesini öldürmesi nedeniyle tutuklandığı iddia ediliyor.

Dünya Kupası'nda protesto ettiler

Katar'da devam eden 2022 FIFA Dünya Kupası'nda İran milli takımı oyuncuları grup maçlarında milli marşı söylemeyerek rejimi protesto etmişti.

KAYNAK: NTV SPOR
Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 19
  • fahri 1 yıl önce Şikayet Et
    Yorumcular ilkönce iranın ne yapmak istediğini anlasın sonra yorum yapsın. İrandaki olayların temel sebebi islam düşmanlığıdır. İranı sevmem ama mantığı iyi anlayın.
    Cevapla
  • yiğit 1 yıl önce Şikayet Et
    şeriatı hakkıyla uygulasa bişey demem de kendi menfaatine ve siyasetine göre uygulamaya çalışması kedisinin şirke girdiğini gösterir katledilmeli molla ve yanlıları, islamı yanlış yönlendiriyorlar
    Cevapla
  • Arif olan anlar 1 yıl önce Şikayet Et
    Devrik İran şahıRıza pehlevi de halkı tankların altıda etmişti. Sonu hüsran oldu. Zulüm le abad olunmaz. Zulüm le abad olmaya çalışan lafın sonları berbad olur
    Cevapla
  • hakkı 1 yıl önce Şikayet Et
    İran nekadar şia olsada sapkın bir islam anlayışına sahipsede ABD ve uşaklarından iyidir.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Şirk ve İran Pers liği öyleyse önce bütün Humeyniciler idam edilmeli çünkü adamlar Müslüman değil ki işleri takiyye Humeyni zaten bir Fransız ajanı idi.
    Cevapla
  • Tosuny 1 yıl önce Şikayet Et
    Herşey için konuş, iman için asla. Allah Resulü bile bilmezsen kimin sahiden iman ettiğini kimse bilemez. Hele bir topluluğu toptan imansız demek ehli sünnete göre biri dahi imanlı olsa sen imansızsın. Tez elden tövbe et. Allah İslam aleminine feraset versin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle