Pele'den kötü haber: Endişe veren saatler...

Kanser tedavisi gören futbol efsanesi Pele'nin kemoterapi tedavisine yanıt vermediği ve yoğun bakıma alındığı bildirildi.

GİRİŞ 03.12.2022 17:35 GÜNCELLEME 03.12.2022 17:38
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Önceki gün hastaneye kaldırılan futbol efsanesi Pele'den kötü haber geldi.

Daily Mail'deki habere göre Pele kemoterapiye yanıt vermemesi üzerine palyatif bakım servisine nakledildi.

Üç kez Dünya Kupası kazanan Pele geçen Salı günü 'genel şişlik' ve 'kalp yetmezliği' şikayetleriyle hastaneye yatırıldı. Pele'nin durumunun stabil olduğu belirtilmişti.

Brezilya'da yayınlanan haberlerde, geçen hafta hastaneye kaldırılan 82 yaşındaki Pele'nin 'yaşam sonu palyatif bakım' koğuşunda ağrılarını dindirmek için önlemler aldığı belirtildi.

Haberi duyan futbolseverler sosyal medyada Pele için dua edilmesi çağrısında bulundu.

Palyatif bakım nedir?

Palyatif Bakım, hastalıkları sebebiyle tam olarak iyileşemeyen veya ölümcül hastalığı olanlarda yaşam sonu desteği sağlayan tıp alanıdır. Hastanın geçirdiği süreçte acı çekmesini engellemeye yönelik destekleyici bakım uygular.

Futbolun efsanesi Pele

Kariyerine Brezilya Ligi'nin o zamanların en iyi takımlarından Santos'ta başladı. Futbol tarihinde adı "gol kralı" olarak anılan Pele, Cosmos forması ile bir sezon boyunca ligde 52, kupada 12 gol kaydetmişti.

Dünya'nın gelmiş geçmiş en iyi futbolcularından biri olarak kabul gören efsane, 3 kere, FIFA Dünya Kupası'nı kazanan takımda yer aldı. İlk dünya şampiyonluğunu 1958 yılında yaşadı. Futbol kariyerinde bin 281 gol atarak kırılması zor bir rekora imza attı.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 25
  • neco 1 yıl önce Şikayet Et
    hepsi boş bir varmış bir yokmuş kimseye kalmıyor
    Cevapla
  • konuk 1 yıl önce Şikayet Et
    Ömür tamam olup defter dürülür,sırat köprüsü ve mizan kurulur,HAKK'IN dergahına kullar derilir,buyruğu tutulur ferman eğlenmez.AZİZ MAHMUD HÜDAYİ HAZRETLERİ
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yaw bazı güzel arkadaslar dua etmişler Allah son nefeste iman versin diye, yok olmuyor son nefeste olmaz, kardeşim en son nefese kadar olur, bilmez bilmez atıp tutmayın Allah hepimize son nefeste iman versin diye dua bile var adamın durumunu nereden biliyorsun da olmaz diyorsun. O dediğiniz son nefes artık eeen son olan nefes. öncesinde bal gibi olur. istediğiniz hocaya sorun, bil.eden de fetva vermeyin günah hem de çok günah.
    Cevapla
  • Realist 1 yıl önce Şikayet Et
    Vakit saat geldiyse o haberin kötüsü olmaz. Ebedi hayat başlar.
    Cevapla
  • Ert 1 yıl önce Şikayet Et
    Son anda iman kabul edilmiyor.Firavun ben de Musa'nın Rabbine inandım dedi fakat kabul edilmedi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle