Mehmet Topal, Fenerbahçe'den neden ayrıldığını açıkladı

Süper Lig'de Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi takımlarda da forma giyen eski futbolcu Mehmet Topal, Fenerbahçe'den ayrılış süreci ve Sarı-Lacivertliler'e olan kırgınlıkları hakkında konuştu.

Mehmet Topal, Fenerbahçe'den neden ayrıldığını açıkladı
Mehmet Topal, Fenerbahçe'den neden ayrıldığını açıkladı
GİRİŞ 27.11.2022 17:37 GÜNCELLEME 28.11.2022 00:47
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz sezonun sonunda Beşiktaş'ta futbolu bıraktığını açıklayan Mehmet Topal, Fenerbahçe'de forma giydiği dönemi, Sarı-Lacivertli taraftarlarla yaşadığı sorunları ve kulüpten ayrılık sürecini anlattı. NTV Spor'da Kırılma Anı'na konuk olan eski futbolcu, kırgınlığının devam ettiğini belirtirken, 2019'daki Antalyaspor maçında Ersun Yanal'ın engel olduğu oyundan çıkma teşebbüsünü açıkladı.

"Sevenler birbirini üzmesin diye ayrılmak istedim"

Ayrılık süreci ile ilgili konuşan Mehmet Topal, "Başkanımıza ayrılmak istediğimi iletmiştim. Çünkü eğer kalırsam hem benim için hem de camia için kötü olacaktı. O yüzden sevenler birbirini üzmesin diye bütün her şeyimi bırakarak ayrılmak istedim." ifadelerini kullandı.

"O maç sonunda bitirdim"

2018/19 sezonunun son haftasında oynanan Antalyaspor maçının ikinci yarısında taraftarın protestosuna tepki göstererek oyundan çıkmak isteyen, fakat teknik direktör Ersun Yanal tarafından engellenen Topal, "O maç sonundaydı. Oyun içinde kolay kolay maçı bırakıp gitmem. Çünkü ben baskıdan beslenen bir insanım. Stresli, atmosferli, baskılı maçlar olduğu zaman kendimi çok daha iyi motive edebiliyorum. Maçtan sonra Ersun Hoca da sağolsun bir şeyler yapmaya çalıştı. Ama ben orada kırılmıştım artık. Orada yaşadıklarımdan sonra kafamda bazı şeyleri bitirmiştim artık." şeklinde konuştu.


"Yapılacak en son adamlardan biriydim ben orada..."

Fenerbahçe taraftarının, kendisini protesto eden kesimine olan kırgınlığının sürdüğünü ifade eden Mehmet Topal, "Kırgınlık o kesime devam ediyor. Çünkü yapılması gereken en son adamlardan biriydim ben orada... Çünkü ben çok fazla fedakarlık yaptım ve bunu çok iyi bilen insanlar var." açıklamasını yaptı.

"Ben futbolu orada bırakmak istiyordum"

Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra kendisini toparlanma sürecinin uzun sürdüğünü açıklayan Mehmet Topal, "Ben ayrıldıktan sonra yaklaşık 1-2 ay kendimi toparlayamamıştım zaten. Psikolojik olarak futbol hayatımda yaşadığım en zor dönemlerden o iki ay diyebilirim. Gerçekten benim için çok zordu. Çünkü orada bırakmak istiyordum ben futbolu." dedi.

"Aziz Başkan da biliyor, çok iyi teklifler gelmişti"

Fenerbahçe forması giyerken çok iyi teklifler aldığını söyleyen Topal, şunları kaydetti: "Sözleşmem bittiğinde bana çok iyi teklifler gelmişti. İlk 4 sezonluk sözleşmem bittiğinde Aziz Başkan da bunu çok iyi biliyor. Çok iyi teklifler gelmişti ve oradaki kontratımın çok üstünde teklifler gelmişti bana gerek yurt dışından gerek yurt içinden."

"Kısmet olmadı"

Teklifleri kabul etmediğini belirten Mehmet Topal, "Ama zaten o dönem biraz çalkantılıydı imza yenileme dönemi. Neticesinde hemen yenilemiştik. Kalmak istiyordum, Fenerbahçe'de bırakmak istiyordum ama kısmet olmadı." ifadelerini kullandı.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • nedim 1 yıl önce Şikayet Et
    Fenerbahçeli olarak seni seviyoruz Mehmet kardeşim
    Cevapla
  • cengiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Seni Bilen Biliyor Kaptan, Ucuz İnsanların Hatalarına Takılma Defet Gitsin. Fenerbahçede Senin De Ayrı Yerin Var.
    Cevapla
  • Derbederali 1 yıl önce Şikayet Et
    Karakterine kişiliğine saygım var ama futbol anlamında kusura bakma ama sen o maçtan çok önce Fener taraftarı için bitmiştin
    Cevapla
  • Cimbomlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Takım kaptanlarini döven sözde febe taraftarlarindan ne beklenir.
    Cevapla
  • Fb li 1 yıl önce Şikayet Et
    Kim ne derse desin futbolculuğu la, karakterinle inan bana fenerbahçe liglerin yüreğinden memet.
    Cevapla