Başkan Erdoğan TFF ve Kulüpler Birliği heyetlerini kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türk futbolunun daha da ileriye gitmesi için gereken her türlü adımı atıyoruz." dedi.

Başkan Erdoğan TFF ve Kulüpler Birliği heyetlerini kabul etti
Başkan Erdoğan TFF ve Kulüpler Birliği heyetlerini kabul etti
GİRİŞ 02.11.2022 19:07 GÜNCELLEME 02.11.2022 21:29
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kabul, basına kapalı gerçekleştirildi.

Cumhuriyet'in 100'üncü yılı etkinlikleri kapsamında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda açılan "Şut ve Gol: Türk Futbol Tarihi Sergisi"nin açılışı nedeniyle TFF Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerini kabul etmekten memnuniyet duyduğunu belirten Erdoğan, serginin Türk futbol tarihine ışık tutma yanında gençlere spor aşkının aşılanmasına da katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

Serginin, Türkiye'de futbolun hangi aşamalardan geçerek bugünlere geldiğini gösteren önemli bir hafıza olduğunu belirten Erdoğan, "Türk futbolunun daha da ileriye gitmesi, milletimizden gördüğü ilgiye layık bir konuma ulaşması için gereken her türlü adımı atıyoruz, atacağız. Bugün Türkiye spor altyapısında gerçekten çok ileri bir noktaya ulaştı. Ülkemizin pek çok şehrine, dünyada parmakla gösterilen yeni stadyumlar kazandırdık. Şimdiye kadar 36 stadyumun yapımı bitti, 6'sının yapımı, 4'ünün de proje ve ihale çalışmaları devam ediyor. İnşallah onları da vakitlice tamamlayarak sporcularımızın ve sporseverlerin istifadesine sunmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Tüm bunları yaparken tek gayelerinin futbolla birlikte tüm spor dallarında Türkiye'nin uluslararası alanda hak ettiği konuma gelmesi olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ampute Futbol Milli Takımımız, Avrupa'da ve dünya ölçeğinde elde ettiği üstün başarılarla bu konuda örnek teşkil ediyor. İnancın, iradenin ve azmin hiçbir engel tanımayacağını burada görüyoruz. Uluslararası müsabakalarda benzer başarı hikayelerini diğer takımlarımızın da yazmasını temenni ediyoruz. Bu konuda devletimiz, spor kulüplerimiz ve futbolcularımızla birlikte Türkiye Futbol Federasyonu'na da önemli sorumluluklar düşüyor. Federasyonumuzdan ayrıca futbola husumetin, holiganlığın ve siyasetin girmemesi için de azami gayret göstermesini bekliyoruz.

Bölgemizin ve dünyanın içinde bulunduğu hassas durum sporun birleştirici, birliği güçlendirici fonksiyonuna daha çok ihtiyacımız olduğunu gösteriyor. İnşallah bunu da son 20 yıldır olduğu gibi yine sizlerle birlikte, sizlerle omuz omuza, sizlerle dayanışma içinde gerçekleştireceğiz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun diyorum. İlk günden itibaren Türk futboluna katkı yapan, sahalarda ter döken tüm sporcularımızı ve yöneticilerimizi rahmetle anıyorum. Türkiye Futbol Federasyonu'nun siz değerli yöneticilerine ülkemiz sporunun gelişmesine verdiğiniz destekler dolayısıyla teşekkür ediyorum."

Kabulde, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, TBMM İdare Amiri ve AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan ile MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı da hazır bulundu.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, A Milli Takım'ın tarihindeki 600'üncü maçı olan 11 Ekim 2021 tarihindeki Letonya - Türkiye müsabakasında giyilen ve ay-yıldızlı futbolcuların imzaladığı forma takdim edildi.



Başkan Erdoğan Kulüpler Birliği heyetini kabul etti

Erdoğan, Cumhuriyet'in 100'üncü yılı etkinlikleri kapsamında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'ndaki "Şut ve Gol: Türk Futbol Tarihi Sergisi"nin açılışı dolayısıyla Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç ile beraberindeki heyeti kabul etti.

Kabulde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şut ve Gol: Türk Futbol Tarihi Sergisi"nin, Türk futbolunun asırlık tarihine ışık tutacağını ve bilhassa genç kuşakların ülkede futbolun bugünlere nasıl geldiğini görmelerine yardımcı olacağını belirtti.

Hiçbir ayrım yapmadan, Türk futbolunun hak ettiği konuma gelmesi için 20 yıldır tüm imkanları seferber ettiklerini dile getiren Erdoğan, "Sentetik futbol, basketbol ve voleybol sahalarını mahallelere kadar yaydık. Artık büyük çoğunluğu ömrünü tamamlamış stadyumları yıkıp yerlerine uluslararası standartlarda yüksek kapasiteli yeni tesisler inşa ettik." ifadesini kullandı.

Türkiye genelinde yaptıkları stadyumlardan 36'sını tamamladıklarını, 6'sının yapımı sürdüğünü ve 4'ünün de proje ve ihale sürecinin devam ettiğini anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti:

"İnşallah onları da vakitlice tamamlayarak sporcularımızın ve sporseverlerin hizmetine sunmayı arzu ediyoruz. Sporda son 20 yılda katettiğimiz mesafeleri elbette önemsiyor ancak yeterli görmüyoruz. Cumhuriyet'imizin 100'üncü yılına, milletimizin en popüler spor dalı olan futbolda çok güçlü bir şekilde girmeyi hedefliyoruz. Altyapı ve imkanlar bakımından Türk futbolu artık dünyada kendinden başarılarıyla söz ettirecek güçlü bir kapasiteye ulaşmıştır. Bize düşen, elimizin altındaki imkanları en güzel şekilde değerlendirerek hayallerimizi gerçeğe dönüştürmektir. Hiç şüphesiz bunun yolu da aynı ideal etrafında kenetlenmekten geçiyor.

Sporun özünde var olan rekabet ve kazanma arzusu kulüplerimizin milli hedefler doğrultusunda bir arada çalışmasına asla mani değildir. Hele hele futbolda fanatizme ve holiganlığa kesinlikle tahammülümüz yoktur. Kulüpler Birliğimizin, futbola husumetin girmesine müsaade etmeyeceğine, güncel tartışmaların futbolu zehirlemesine izin vermeyeceğine inanıyorum. Sergimiz vesilesiyle oluşan birlikteliği bu inancımın, bu beklentimizin bir tezahürü olarak görüyorum. Bu düşüncelerle açılışını yaptığımız sergimizin tekrar hayırlı olmasını diliyor, ilk günden itibaren Türk futboluna katkı yapan, emek veren, sahalarda ter döken tüm sporcularımızı ve yöneticilerimizi şükranla, rahmetle yad ediyorum."

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 1
  • Levrock 1 yıl önce Şikayet Et
    Türk Futbolunu bana teslim edin, 5 yilda dünyanin en güclü 6 liginden biri yaparim.
    Cevapla