Açılışını Erdoğan yapacak! Türk futbolu için tarihi gün!

Yeşil sahalara damga vuran olaylar ve kişilere ait haber, kupa, madalya ve objelerin yer alacağı Türk Futbol Tarihi Sergisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Külliye'de açılacak.

Açılışını Erdoğan yapacak! Türk futbolu için tarihi gün!
Açılışını Erdoğan yapacak! Türk futbolu için tarihi gün!
GİRİŞ 02.11.2022 10:27 GÜNCELLEME 02.11.2022 15:15
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

 Türk Futbol Tarihi Sergisi, bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde açılıyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşecek açılışa yoğun ilgi olması bekleniyor. Türk spor tarihine adını altın harflerle yazdıran teknik adamlar ve futbolcular da bu heyecanı yerinde yaşayacak.

1 yıldır hazırlıkları süren proje için birçok kulüp ve ünlü spor adamından destek alındı. Bugünkü açılışa TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve yönetimi, Süper Lig takımlarının başkanları, spor tarihinde önemli başarılara imza atmış yıldız futbolcular (Mesut Özil, Arda Turan, Hami Mandıralı, Rüştü Reçber, Nihat Kahveci, Mehmet Topal, Nuri Şahin, Emre Belözoğlu gibi), Fatih Terim, Mustafa Denizli, Şenol Güneş'in de aralarında yer aldığı teknik adamlar, en önemli turnuva ve şampiyonalarda düdük çalan en başarılı Türk hakem Cüneyt Çakır'ın yanı sıra çok sayıda davetli katılacak.

En özel kupalar ve objeler sergilenecek!

Sergide; 1987-1988 sezonunda 39 golle bir sezonda en fazla gol atan futbolcu olan Tanju Çolak'ın France Football Dergisi tarafından verilen 'Altın Ayakkabı'sı, Fatih Terim'in 2000'de Galatasaray ile UEFA Kupası'nı kaldırdığında giydiği takım elbise, Şenol Güneş'in 2002 Dünya üçüncülüğü madalyası, Fenerbahçe'nin efsaneleri Can Bartu ve Lefter Küçükandonyadis'in formaları, Süper Lig'de şampiyon olan takımların kupaları, Trabzonspor'un Kıbrıs Barış Kupası, Fenerbahçe'nin işgalcilerin takımlarına karşı kazandığı General Harington Kupası, Trabzon İdmanocağı ile Ankara Havagücü finalde berabere kalınca ikiye bölünen kupanın yanı sıra Türkiye Futbol Federasyonu arşivinde bulunan bazı fotoğraflar ile çok sayıda özel eşya yer alacak.

Ayrıca bir süredir A Milli Takım'daki konumu tartışılan Ay-Yıldızlılar'ın teknik direktörü Stefan Kuntz da davet edildi. Alman hoca da Külliye'deki açılışta hazır olacak.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 14
  • MASK 1 yıl önce Şikayet Et
    Fenerli değilim ama lefterin formasına sahip olmak isterdim lefter belki rum uyrukluydu ama adamdı vatanını severdi şimdi milliyetçiyim diyenler bile lefterin bu ülkeyi sevdiğinin binde biri kadar sevmiyor ve vatanlarına hainler zikredilen isimlere baktım orda sadece ismini vermeyeceğim 2 kişi oraya yakışmıyor ve ülkenini yüzde 90 bu ikisini sevdiğini de sanmıyorum
    Cevapla
  • efe karahanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    bu sergi 1959 öncesindeki başarılarda sergilenefcek mi mesala.. onu merak ediyorum
    Cevapla
  • Antalyalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir eğitimci olarak ifade etmek isterim. Malesef bu ülkede yönetici var idareci yok. Bunun altyapı eğitimini bir türlü başaramadık. Mesela; Vali deyince neden aklımıza hep rahmetli Recep Yazıcıoğlu gelir.!? Bu ülkede en büyük eksiklik; işini iyi yapan insan sayısının çok az olmasıdır. "İşine ihanet eden insan; hayatta herşeye ihanet eder." Vesselam.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Milli Takım hocalığına mesela, Emre Bökezoğlu, Sergen Yalçın, Aykut Kocaman... gibi kendini kanıtlamış yerli kahramanlar gelmeli diyorum. Siz ne dersiniz?
    Cevapla
  • muro 1 yıl önce Şikayet Et
    reis millisin yerlisin ,bide a milli takima el at ,hocamiz alman 80 milyon ülkede milli takimin başina geçeçek Türk hoca yokmuda alman hoca getirdi federasyon
    Cevapla
  • Atam Abdulhamid 1 yıl önce Şikayet Et
    Aman aman dokunmasın, sonra yok oraya da müdahale etti karıştırdı falan derler zaten yeterince destek oluyor ne halleri varsa görsünler.
    Cevapla
  • gökhan 1 yıl önce Şikayet Et
    direk kendisi geçsin milli takımın başına yaparsa reis yapar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle