Futbol dünyası yasta! 32 yaşında hayatını kaybetti

Beyin ventrikülerinde su toplanması tanısıyla hastaneye kaldırılan Kudo Masato hayatını kaybetti. 32 yaşındaki Japon futbolcu yapılan tüm müdahalere karşın kurtarılamadı.

GİRİŞ 22.10.2022 11:36 GÜNCELLEME 22.10.2022 13:14
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Japonya Ulusal Futbol Takımı "Samurai Blue" forması giyen Kudo Masato hayatını kaybetti.  J-3 Futbol Ligi kulüplerinden Tegevajaro Miyazaki, forvet oyuncusu Kudo'nun 32 yaşında hayatını kaybettiğini duyurdu.

Masato Kudo'nun 2016 yılında oynanan bir maçta aldığı darbe sonucu çenesi kırıldı.

Kulüp açıklamasında Kudo'nun birinci ligde büyük etki oluşturduğu, Japonya için oynadığı ve harika bir kariyeri olduğuna vurgu yapıldı.

Çenesi kırılarak ağzından kanlar gelen Kudo'ya ilk müdahale saha kenarında yapıldı.

Takım arkadaşlarına "önemseyici" davrandığı belirtilen Kudo için "Futbolcumuzun oldukça erken aramızdan ayrılmasından dolayı sarsıldık." denildi.

Başkent Tokyo asıllı ve 1990 yılı doğumlu Kudo, beyin ventrikülerinde su toplanması tanısıyla ay başında hastaneye kaldırılmıştı.



Milli formada 4 maçta 2 gol

Ülkesinde Kashiwa Reysol, Hiroshima Sanfrecce'de oynayan Kudo, yurt dışında ise Vancouver Whitecaps ile Brisbane Roar takımlarında top koşturmuştu.

Sağ ayağını kullanan 1,77 metre boyundaki hücum oyuncusu "Samurai Blue" forması giydiği 2013 yılında çıktığı 4 maçta iki gol kaydetmişti.

Bu yıl içinde Brisbane Roar takımından Tegevajaro Miyazaki'ye transfer olan Kudo, son takımında çıktığı 21 maçta 3 gol başarısı yakaladı.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 15
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    doktor ameliyat yaptı diye Allah razı olmaz, tevhid ehli bir müslüman ise Allah razı olur
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    aşıdan diyen cahiller, dünyanın üçte ikisi aşı oldu,.o zaman en az yarısı ölmesi gerekirdi, ayrıca aşıdan önce böyle ölümler yokmuydu, neden böyle saçmalama uzmanı oldunuz
    Cevapla
  • dr. bilal 1 yıl önce Şikayet Et
    Aşı nokta
    Cevapla
  • Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Kader nokta
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Tebrik ederim hocam, sizinle aynı fikirdeyim
    Cevapla
  • Hca 1 yıl önce Şikayet Et
    Buna hidrosefali denir. Shunt takmak akıllarına gelmedi mi acaba? Ya da geç mi kalındı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle