FETÖ'nün futbol yapılanmasına operasyon! Zafer Biryol tutuklandı

FETÖ'nün futbol yapılanmasına ilişkin davada hakkında hapis cezası bulunan eski futbolcu Zafer Biryol, sevk edildiği adliyede tutuklandı.

GİRİŞ 20.10.2022 10:13 GÜNCELLEME 20.10.2022 12:24
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Hakkında kesinleşmiş 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunan Zafer Biryol, ekipler tarafından yürütülen titiz takibin ardından Büyükçekmece'de gözaltına alındı.

Biryol'un, Bylock kullanıcısı olduğu, kapatılan Bank Asya'da hesabı bulunduğu belirlendi. 2006 yılında terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'i ziyaret ettiği tespit edildi. 



Tutuklanarak cezaevine gönderildi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) futbol yapılanmasına ilişkin davada hakkında hapis cezası bulunan ve aranan eski futbolcu Zafer Biryol, sevk edildiği adliyede tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışma yürüttü.

Ekipler, FETÖ'nün futbol yapılanmasına ilişkin davada yargılanan ve 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan firari eski futbolcu Zafer Biryol'un Büyükçekmece'de olduğunu tespit etti.

Kapatılan Bank Asya'da hesabı bulunan ve "ByLock" kullandığı belirlenen, ayrıca 2006 yılında örgüt elebaşını ziyaret ettiği tespit edilen Biryol, düzenlenen operasyonla bulunduğu evde yakalandı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Biryol, sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.


ZAFER BİRYOL KİMDİR?

Beşiktaş'ta profesyonel oldu

Beşiktaş altyapısında futbola başlayan Zafer Biryol, Beşiktaş'ta profesyonel oldu. Daha sonra Mersin İdman Yurdu, Edirnespor, Yeni Salihlispor ve Şekerspor'da forma giydi. Şekerspor'da oynarken 2000-2001 sezonunda attığı 20 golle dikkatleri üzerine çeken Zafer Biryol, Süper Lig'de Göztepe'ye oradan da Konyaspor'a transfer oldu.



Konyaspor'da gol kralı olup Fenerbahçe'ye transfer oldu

Konyaspor forması ile 2003-2004 sezonunda 33 maçta 25 golle gol kralı olan Biryol, bu performansı ile 2005-2006 sezonunda Fenerbahçe'ye transfer oldu. Burada fazla yıldızı parlamayan Biryol, 2006 yılında Fenerbahçe'den Bursaspor'a transfer oldu. Bursa'da da aradığını bulamayan Biryol Çaykur Rizespor'a transfer oldu.



Kanada'ya yerleşti ve futbol okulu kurdu

2. Lig ekiplerinden Konya Şekerspor, 2009-2010 sezonunda Altay Spor Kulübü'nde forma giyen Zafer Biryol ile anlaştı. 2010 yılından itibaren Konya Şekerspor forması giymeye başladı. Kısa bir süre sonra futbolculuk kariyerini Konya Şekerspor'da noktaladı. Futbolu bıraktıktan sonra Kanada'ya yerleşen Biryol, Toronto'da kendisine ait futbol okulu kurdu.



Milli Takım'da 7 maça çıktı

7 kez Türkiye millî futbol takımında forma giyip bir de gol kaydeden Biryol, ilk millî maçına 18 Şubat 2004'te Danimarka karşısında çıktı.

Bandırmaspor'u çalıştırdı

3 Kasım 2015 tarihinde Bandırmaspor teknik direktörlüğüne getirildi. Şubat 2016'da görevinden istifa etti.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 59
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne hikmetse kendini büyük zannedip kulübü fetöye teslim edenlerden kimse tutuklamadı tmm futbol aklandı desene
    Cevapla
  • oguz 1 yıl önce Şikayet Et
    birde gs'ye el atsan devlet 90lardan buyana özellikle bjkden kaçkere teşfikle neler çaldılar neler hak edilen cezaları bi kessen ne iyi olur.
    Cevapla
  • Millet 1 yıl önce Şikayet Et
    Sizi yükselten bu millete ihanet ettiniz bu ülkenin paralarını çaldınız haram olsun abd nin uşaklarına
    Cevapla
  • Rıdvan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ronaldo varken Messi de kimmiş, Arjantin milli takımında vasatları oynadı.
    Cevapla
  • şekerli 1 yıl önce Şikayet Et
    pis abd kukları köleler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle