Maradona için özel maç! Ronaldinho ve Messi forma giyecek

Dünya futbolunun efsanesi Diego Maradona’nın ölümünün 2. yılı anısına futbolun efsane isimleri Roma’da sahaya çıkacak.

Maradona için özel maç! Ronaldinho ve Messi forma giyecek
Maradona için özel maç! Ronaldinho ve Messi forma giyecek
GİRİŞ 12.10.2022 09:37 GÜNCELLEME 13.10.2022 00:50

Arjantinli efsane Diego Maradona'yı anmak için bir barış maçı düzenlenecek. Düzenlenen organizasyonda bir dönem Barcelona'da beraber oynayan Lionel Messi ile Ronaldinho yıllar sonra aynı formayı giyecek.

Gösteri maçı için adı kesinleşenler ise Lionel Messi, Ronaldinho, Gianluigi Buffon ve Roma Teknik Direktörü Jose Mourinho oldu. Sahaya çıkacak diğer isimler için çalışmaların devam ettiği, futbol hayatına devam eden isimlerin yanı sıra emekli olmuş efsanelerin de müsabakada yer alacağı belirtildi.

14 yıl sonra birlikte oynayacaklar!

Brezilyalı efsane futbolcu Ronaldinho ve Arjantinli süperstar Lionel Messi en son Barcelona’da 2004-2008 sezonunda birlikte forma giymişlerdi. İki yıldız isim, birlikte 80 karşılaşmada süre aldılar. İkili, tam 14 yıl sonra tekrar aynı formayı giyecek

Geçirdiği kalp krizi nedeniyle 2 yıl önce 60 yaşında hayata gözlerini yuman Diego Maradona, futbola birçok değer ve kazanım bıraktı. Maradona, Arjantin Milli Takımı ve İtalyan kulübü Napoli'deki performansıyla dünya futbol tarihine adını altın harflerle yazdıran yıldızlardan birisi oldu.

Maradona, formasını giydiği takımlarda tüm kulvarlarda ise 588 maça çıkıp 312 gol kaydetti.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.