Ampute Futbol Milli Takımı, Dünya Kupası'nda finale yükseldi

Ampute Futbol Milli Takımı, Dünya Kupası yarı finalinde Özbekistan'ı 1 - 0 mağlup ederek finale yükseldi.

GİRİŞ 07.10.2022 21:55 GÜNCELLEME 07.10.2022 22:17
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) "Türkiye Futbol Oynuyor" projesi kapsamında destek verdiği, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) bünyesindeki Ampute Futbol Milli Takımı, İstanbul'un ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kupası'nın yarı final karşılaşmasında Özbekistan ile karşı karşıya geldi.

Vodafone Park'ta yapılan maça ay-yıldızlı ekip Bülent Çetin, Okan Şahiner, İsmail Korkmaz, Şeyhmus Erdinç, Kemal Güleş, Rahmi Özcan ve Ömer Güleryüz yedilisiyle başladı.



Tek gol Ömer Güleryüz'den

Karşılaşmaya iyi başlayan milliler, 1. dakikada Ömer Güleryüz'ün golüyle 1-0 öne geçti. Maçın ilk yarısı da bu skorla tamamlandı.

Müsabakanın ikinci yarısında da kontrollü oynayan ve üstünlüğünü korumayı başaran milli takım, finale yükseldi.

Ay-yıldızlı futbolcular, maç bitiminde büyük sevinç yaşadı. Futbolcular, tribüne giderek sevinçlerini taraftarlarla paylaştı.

Diğer yarı finalde Haiti'yi 4-2 yenen Angola da adını finale yazdırdı.

Ampute Futbol Milli Takımı ile Angola arasındaki final maçı 9 Ekim Pazar günü Nef Stadı'nda yapılacak.

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 54
  • Cahid 1 yıl önce Şikayet Et
    Bütün engelleri aşarak Dünya Şampiyonluğuna kadar gelen yiğitleri canı gönülden tebrik ediyorum. Dünya şampiyonasında final oynayacak takımımızın maçını TRT 1 'de verilmemesini saygısızlık olarak addediyorum. A milli takımımızın normal maçları bile TRT 1 de verilirken, yiğitler inşallah dünya şampiyonu olacaklar, maçın TRT Spor'da verilmesi çok üzücü.
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Güya iki ayağı da sağlam ama yürekleri sizin gibi çarpmayan A milliler acaba utanıyor mu? helal olsun size kalbimiz de yüreğimizde sizinle kahramanlar.
    Cevapla
  • Barzan 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun
    Cevapla
  • Haso 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlari a milliye sokalim en iyisini yaparlar
    Cevapla
  • fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    siz ne güzelsiniz ne güzel
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle