UEFA Başkanı Ceferin'den Avrupa Süper Ligi sözleri

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, Avrupa Süper Ligi için yeniden başlayan tartışmalar üzerine açıklamalarda bulundu.

UEFA Başkanı Ceferin'den Avrupa Süper Ligi sözleri
UEFA Başkanı Ceferin'den Avrupa Süper Ligi sözleri
GİRİŞ 03.10.2022 20:44 GÜNCELLEME 03.10.2022 20:44

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Başkanı Aleksander Ceferin, kendisi için Avrupa Süper Ligi diye bir sorunun artık olmadığını belirtti.

İtalya'nın başkenti Roma'da düzenlenen Uluslararası Spor Yazarları Birliği (AIPS) Kongresi'ne katılan Ceferin, burada gündemde yer alan konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Benim için böyle bir sorun yok"

Real Madrid Kulübü Başkanı Florentino Perez'in Avrupa Süper Ligi projesini yeniden gündeme getirip, bu projede ısrarcı olduğunun anımsatılması üzerine Ceferin, "Biz bu Süper Lig konusunu çok uzun süre konuştuk. Benim için artık böyle bir sorun yok." dedi.

Ceferin, bu projeyle küçük kulüplerle karşılaşılmak istenmediği ve tüm Avrupa modelinin değişmesi gerektiğine dikkati çekerek, bunun çok büyük bir hata olacağını, kendisinin de bunun hakkında konuşmak istemediğini dile getirdi.

Diğer yandan Ceferin, UEFA başkanlığına yeniden aday olacağını, şu ana kadar 55 destek mektubu aldığını ve muhtemelen yarışa tek aday olarak gireceğini kaydetti.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.