UEFA ülke sıralaması değişti! İşte Türkiye'nin yeni yeri...

Türk takımları dün gece Avrupa kupalarında sahne aldı. Geceyi iki galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgiyle tamamladığımız gecenin ardından UEFA ülke puanı sıralamasındaki yerimiz de değişti.

UEFA ülke sıralaması değişti! İşte Türkiye'nin yeni yeri...
UEFA ülke sıralaması değişti! İşte Türkiye'nin yeni yeri...
GİRİŞ 09.09.2022 09:44 GÜNCELLEME 09.09.2022 15:40
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe ve Trabzonspor UEFA Avrupa Ligi'nde ter dökerken Sivasspor ile Başakşehir UEFA Konferans Ligi'nde ülkemizi temsil etti. Sonuçları UEFA ülke puanı sıralaması için son derece kritik olan maçlardan 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi ile ayrıldı.

FENERBAHÇE'DEN SON DAKİKA GALİBİYETİ

UEFA Avrupa Ligi B Grubu'nun ilk haftasında Fenerbahçe, Dinamo Kiev'le karşı karşıya geldi. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi B Grubu'ndaki ilk maçında Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev'i 2-1 mağlup etti. Sarı-lacivertli ekibe galibiyeti getiren golleri 35'inci dakikada Gustavo Henrique ve 90+2'nci dakikada Batshuayi kaydetti. Dinamo Kiev'in karşılaşmadaki tek golü 64'üncü dakikada Tsygankov'dan geldi.

GECENİN 2. GALİBİYETİ BAŞAKŞEHİR'DEN

UEFA Avrupa Konferans Ligi A Grubu ilk maçında Başakşehir deplasmanda İskoç ekibi Hearts'i 4-0 mağlup ederek ilk haftayı lider kapattı. Başakşehir'e galibiyeti getiren golleri 26'ncı dakikada Hasan Ali Kaldırım, 67'nci dakikada Ndayishimiye, 75'inci dakikada kendi kalesine Kingsley ve 82'nci dakikada Berkay Özcan kaydetti.

ALİ ŞAŞAL VURAL, 1 PUANI 90+2'DE KURTARDI

UEFA Avrupa Konferans Ligi G Grubu’nda Sivasspor sahasında Slavia Prag ile 1-1'lik berabere kaldı. Yiğidolar'ın tek golü 42. dakikada Dia Saba'dan geldi. Slavia Prag'ın golünü kaydeden isim ise Olayinka oldu.

Sivasspor’un kalecisi Ali Şaşal Vural 90+2'de penaltıyı kurtararak takımına bir puanı kazandıran isim oldu.

TEK KAYIP TRABZONSPOR'DAN

UEFA Avrupa Ligi H Grubu ilk maçında Trabzonspor deplasmanda Ferencvaros ile karşılaştı. Müsabaka ev sahibi ekibin 3-2 üstünlüğü ile sona erdi. Ferencvaros'ta Civic 16. dakikada kırmızı kart gördü. Öte yandan Yusuf Yazıcı'nın 87. dakikada attığı gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

UEFA ÜLKE PUANI SIRALAMASINDA 20. SIRAYA YÜKSELDİK

Gecenin sonuçları sonrası UEFA ülke puanı sıralamasında yerimiz değişti. Fenerbahçe, Başakşehir ve Sivasspor'dan gelen puanlarla birlikte sıralamada tekrar 20. sıraya yükseldik.

Gecenin ardından oluşan sıralama;

17. Hırvatistan 25.150

18. Yunanistan 24.725

19. Danimarka 24.625

20. TÜRKİYE 23.700

21. İsrail 23.250

22. Kıbrıs Rum Kesimi 22.275

Ülke puanı nasıl hesaplanıyor?

Ülke puanları, uluslararası turnuvalara katılan takımların, yine o ülke adına Avrupa'da mücadele eden tüm takımların aldığı puanlarla toplanarak, takım sayısına bölünmesiyle ortaya çıkıyor.

Takımlar elemelerde aldıkları galibiyetlerde 1, beraberliklerde ise 0,5 puan kazanıyor. Grup aşamalarında ise galibiyete 2, beraberliğe de 1 puan veriliyor.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 24
  • ktm 1 yıl önce Şikayet Et
    geçen senenin uyduruk şampiyonu ve teneke hocasıda bir maç alabilseydi keşke ama nerde mhk yok oralarda bunlara maç versin
    Cevapla
  • YAĞIZ 1 yıl önce Şikayet Et
    Klasik Abdullah avcı performansı.
    Cevapla
  • başkan 1 yıl önce Şikayet Et
    ülke puanına son 10 yılda kim erittiyse istanbul takımları yani geri getirirsinler Boş boş konuşmayın
    Cevapla
  • hacca 1 yıl önce Şikayet Et
    4 takim guruplarda kalan 20 mactan 8 galbiyet 8 beraberlik alsa ulkeye 4.8 puan getirir. Ilk 15 e girip 24-25 sezonuna yine 5 takimla gidebilmek icin bu sene mutlaka en az bu kadar puan toplamaliyiz. Umidim var. 23-24 sezonuna artik kesin 1 takim CL 3 takim konferans toplam 4 katilabiliyoruz. Neydik ne olduk :(
    Cevapla
  • ENES 1 yıl önce Şikayet Et
    Keske trabzonspor diye bir takım olmasa. Ne spora siyaset bulaşırdı, ne de ülke puanının yerlerde olmasına mahal verilmezdi. Ülkenin en az 90% ının adını yeni duyduğu, üstelik 80dk 10 kişi oynayan takıma yeniliyorsun. Türk hakemleri olmayınca böyle oluyor işte. Boşuna dememişler taşıma suyuyla değirmen dönmez diye. Taşıya taşıya şampiyon yaptıkları takım, iş avrupaya gelince takke düştü kel göründü.
    Cevapla
  • Hkn 1 yıl önce Şikayet Et
    Trabzon düşmanlığı işte böyle bisey
    Cevapla
  • Çarşı 1 yıl önce Şikayet Et
    Ukala ...70 li 80 li 90 lı yıllar da TS nin aldığı puanlar sayesinde görebildiniz avrupaları...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle